avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Stare de urgenta
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Stare de urgenta

Buna ziua,
Datorita instituirii starii de urgenta la nivelul tarii stiu ca anumite acte eliberate de institutiile publice nu necesita prelungire conf. art. 33^2 din oug 1/1999 "(1) Valabilitatea documentelor eliberate de instituțiile și autoritățile publice se menține pe toată perioada stării de asediu sau a stării de urgență, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestor stări.".
Intrebarea mea este daca la aceste acte intra si certificatul de urbanism care imi este necesar pentru a imi elibera autorizatia de construire. Acesta a expirat in 28.03.2020. Va rog sa imi spuneti daca pot depune cu certificatul de urbanism expirat, deoarece am vazut ceva "comunicare" de la MAI prin care enumera anumite acte ce nu au nevoie de prelungire pe perioada starii de urgenta(ex.carte de identitate, pasaport, etc) dar nu si aceste acte administrative cum ar fi certificatul de urbanism.
Va multumesc anticipat :)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:52, 28 Aprilie 2020
In situatia prezentata de dvs., valabilitatea certificatului de urbanism se prelungeste pana la data la care inceteaza starea de urgenta.
"[...]precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestor stări."
Pai nu si dupa incetarea starii de urgenta?
Ultima modificare: Marți, 28 Aprilie 2020
Ovidiu Davidescu, utilizator
Certificatul de urbanism intra in categoria actelor care isi prelungesc valabilitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie circulatie provizorie expirata dupa starea de urgenta eduarddragomir eduarddragomir Daca autorizatia de circulatie provizorie a expirat imediat dupa incetarea starii de urgenta, mai exact pe 20 mai 2020, mai pot circula cu masina inca 90 de ... (vezi toată discuția)
Dovada circulatie dupa incetarea starii de alerta Rssjrr Rssjrr Buna seara. Din data de 11.11.2020 circul cu dovada de circulatie care se prelungeste automat din 30 in 30 de zile fiind stare de alerta. Acum nu se va mai ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea documentelor pe perioada starii de urgenta si imediat dupa mvaduva mvaduva Buna ziua, Extras de pe pagina drpciv.ro : <<< In conformitate cu prevederile art.14 din Decretul Președintelui României nr. 195 din data de ... (vezi toată discuția)