avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... 75 %pentru ce i ce sunt in activitate dar au copii ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

75 %pentru ce i ce sunt in activitate dar au copii pana în 12 ani

Lucrez in sanatate, am un copil de 3 anișori la gradinita (familie monoparentala) iar in momentul în care s au închis unitatile de învățământ Am depus la unitate. in 23.03 o cerere pt a rămâne cu copilul acasa, cerere care mi a fost refuzata dar mi a spus ca venind la munca beneficiez de 75% in plus. Dupa multe insistente azi 28.04 am primit un raspuns cum ca nu aveam atasata dovada ca am copilul la gradinita iar de cei 75%nu poate fi vorba pt faptul că din data de 23.03 spitalul nu a mai facut internari iar prezenta mea la munca nu se mai justifica. Cat adevar si cat minciuna in toata situatia asta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:43, 29 Aprilie 2020
In lege nu este prevazuta strict mentiunea ca trebuie facuta si dovada inscrierii copilului într-o unitate de învățământ.

Persoana singură din familie monoparentală, aşa cum se prevede în art. 1 alin. (3) din Legea 19/2020, este asimilată părintelui, adică beneficiază de dreptul la zile libere pentru supravegherea copiilor şi de indemnizaţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea promulgata pe 14.03.2020, in monitorul oficial nr 209, da dreptul ca un parinte sa stea acasa, pt supraveghere copil, cu zile libere platite Adrian Gheorghita Adrian Gheorghita Conform legii exista anumite categorii de salariati angajati in anumite sectoare care nu pot beneficia de acest drept decat cu acordul angajatorului. Daca ... (vezi toată discuția)
Majorare 75 % oug 147/2020 buna ziua. sunt cadru mai și sunt ... loorredana_blue loorredana_blue Majorare 75 % OUG 147/2020 Buna ziua. Sunt cadru Mai și sunt în următoarea situație...suntem un cuplu necăsătorit cu un copil, locuim împreună, ... (vezi toată discuția)
oug 147/2020- zile libere plătite, 75% Derek88 Derek88 Referitor la Oug 147/2020, promulgata azi de către Președinte. Caz concret, eu sunt militar și nu pot beneficia de zile libere plătite, iar soția ... (vezi toată discuția)