avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizite minor 3 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizite minor 3 ani

Va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatorul aspect
In urma divortului , a ramas programul de vizite ptr minor, fetita 3 ani.
Sotul, a solicitat urm.prog.
De luni pana joi de la 17-19 vizite la domiciloul minorei sau oriunde doreste el
Iar doua weekend-uri pe luna de vineri de la 19 pana duminica la 17 unde doreste el.
Suplimentar, ma obliga sa ii dau si la tel minora de 3 ani ,zilnic oricand doreste el, indiferent de disponibilitatea mea, inclusiv apel video.
Ba mai mult, ma obliga ,sa ii accept un tel mobil achizitionat special ptr ea ,astfel incat sa vb cu ea oricand doreste el si sa se vada
Domiciliul s-a stabilit la mine, voi face recurs la programul lui ,ptr ca , pe tot parcursul procesului de divort (1 an), atat eu cat si fata ,am fost urmarite de detectivi pusi de el, am fost inregistrate , mi s-a furat corespondenta de la tribunal, am fost sunata personal de av. Lui sa ma ameninte ca daca nu voi primii tel mob. Trimis de tata vor venii cu executor judecatoresc, am primit inscrisuri false cu semnatura av sau si a lui in care se presupune ca domiciliul fetitei a fost stabilit prov la el
Eu doresc sa ii limitez programul de vizite, in special , sa ii acord cele 2 weekend-uri pe luna, insa nu doresc program de noapte , si in saptamana in care nu o are la el, doar sa o vada in intervalul solicitat 17-19.
Mentionez si faptul ca , fetita , a fost luata sub pretextul ca o duce la zoo ,insa defapt ,a fost dusa la un cabinet psihologic, unde ,a fost intocmit un raport pe baza caruia ,se specifica faptul ca eu am abuzat de ea, ca nu i-am permis accesul la fata, si ca este copilul in soc emotional din cauza mea.
Spuneti-mi, va rog,daca am sanse ca programul de noapte sa fie scos, tinand cont de cele de mai sus.
Va multumesc
Succes!
Copilul nu are de ce sa aiba telefon la 3 ani, nicio instanta nu va avea pretentii legat de asta, si nici sa ii dati copilul la telefon in contextul in care are un astfel de program. Sigur ca puteti sa ii dati copilul la telefon cand nu poate veni la program sau alte motive intemeiate.
cand o sa fie copilul la program cu tata, nici dvs nu o sa stati cu copilul pe telefon, ca are program cu tatal ei.
Cum nu o sa lucrati permanent de acasa, la cum e acum programul, practic, tatal va sta mai mult timp cu copilul decat dvs, dvs doar veti fi resposnabila cu spalatul, culcatul copilului etc.

1. orice telefon care va intra in casa, oferit de altcineva, poate reprezenta un dispozitiv de spionat.
2. cu certitudine un copil de 3 ani nu poate raspunde singur la telefon, nu-l poate pune la incarcat, nu-l poate inchide/deschide. Prin urmare, ptr a vorbi, tatal are nevoie ca fetita sa fie ajutata de dvs. Care ar fi diferenta ca dvs ati ajuta copilul sa vorbeasca cu tatal de pe telefonul dvs sau de pe un alt telefon? Raspuns: nicuna! Scopul telefonului este cel de la pct-ul 1
3, mergeti cu fetita la un psiholog ales de dvs pentru a contracarta raportul obtinut de tata. Cereti psihologului sa faca lucrurile ca la carte.
4. faceti plangere la colegiului psihologilor, daca sunt motive, impotriva psihologului la care a dus tatal copilul. Cereti psihologului gasit de dvs sa va ajute sa formulati plangerea, identificand greselile facute de celalalt psiholog.
5. cercetati toate actele impreuna cu av dvs si identificati falsurile si faceti plangeri penale si daca e cazul contestatie la executare
6. montati-va in casa, pentru vizitele la domiciliu, camere de vedere ascunse, ca sa-i inregistrati comportamentul
7. solicitati monitorizarea programului de catre dgaspc
8. inregistrati orice discutie cu el, inclusiv cele telefonice

gasiti-va martori, pe care chemati-i cat mai ades, intrebandu-i daca ulterior accepta sa va fie martori in proces. inregistrati orice discutie si orice vizita, apoi selectati impreuna cu avocatul ce va e de folos ca proba si ce nu. fiti permanent in garda, nu credeti nimic, nu faceti nicio intelegere verbala! n-ai ce sa crezi despre un individ care zice ca duce copilul la zoo, dar il duce la psiholog.
Ultima modificare: Luni, 4 Mai 2020
proastasatului, utilizator
Este greu sa identifici greșelile făcute de celalalt psiholog pentru ca nu ai habar despre ce s-a întâmplat cu adevărat în cabinet. Desigur, sunt unele rapoarte care tipa a incompetenta de la prima vedere însă poate fi și cazul ca un raport sa para foarte închegat și profesionist făcut și de fapt sa fie un mare fâs.
Dat fiind vorba de un minor, atâta vreme cât nu a fost prezentat acordul celuilalt părinte psihologul nu avea dreptul sa facă consiliere sau evaluare. În plus nu poți face evaluarea unui copil la o singura sesiune. Este strigător la cer.
Astea nu sunt scăpări, cei care fac acest lucru ar trebui sa își piardă t dreptul de practica. Nu e vorba de răzbunare, e vorba de a opri un șarlatan de a se mai juca cu ceva atât de important cum e mintea unui copil.
Eu vă sugerez ca în apel, dvs. să faceţi propuneri punctuale pentru programul de relaţii personale. Bănuiesc că la fond, dvs. nu aţi propus, ci aţi fost preocupată să contracaraţi solicitările lui.
Nu cred că veţi reuşi program fără noapte la el, dar puteţi încerca, prin propunerea dvs. de program.
Programul propus de dvs. să arate cam aşa:
1.relaţiile personale să se desfăşoare 2 weekenduri/lună, sâmbătă şi duminică de la ora....la ora, la domiciliul minorei sau prin preluarea de la domiciliu şi readucerea la sfârşitul programului în săptămânile pare
2. În săptămânile impare, marţi şi joi de la ora---la ora___la domiciliul copilului sau la activităţile extracuriculare (înot, balet, pictură)
3.Tatăl va fi obligat să anunţe ÎN SCRIS (sms) cu....zile înainte intenţia de a beneficia de programul de relaţii şi va indica activităţile pe care intenţionează să le aibă cu copilul, pentru ca mama să-l poată pregăti adecvat
4.Neanunţarea la termenul stabilit a intenţiei de a se pretenta exonerează mama de obligaţia de a-l aştepta la domiciliu
5. Întârzierea la program, după anunţul prealabil stabilit ca mai sus, trebuie anunţată înainte de ora de începere a programului, în caz contrar, mama e liberă să facă alt program copilului;
etc.
Corect!

Alte discuții în legătură

Lnterpretare decizie divort notar ContSters400040 ContSters400040 buna ziua, ma confrunt si eu cu urmatoarea situatie. Am divortat in luna septembrie2014, avem un copil minor de 6 ani. Am fost la notar pentru a divorta si ... (vezi toată discuția)
Doresc un sfat - minor traumatizat ContSters302913 ContSters302913 azi 21 09 2014 a venit fetita de 3 ani jumate de la domiciliul tatalui (fiind zi de vizita),foarte traumatizata daca pot spune sau nu stiu eu cuvintul potrivit ... (vezi toată discuția)
Recurs ordonanta cristina_12345 cristina_12345 Buna ziua, sunt in proces de divort.Am intentat proces de ordonanta presedentiala pentru stabilire domiciliu copil la mine, pensie alimentara pentru tata si ... (vezi toată discuția)