avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie exclusiva- trecuta pe certificatul de nastere ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie exclusiva- trecuta pe certificatul de nastere doar mama

Buna ziua!
Mai pe scurt... Nu doresc sa trec tatăl pe certificatul de nastere al copilului, din diverse motive (lipsa de interes, amenințări, etc)
De precizat faptul că nu o sa privez copilul in a-si vedea si a-si cunoaște tatăl. Nu am nevoie de pensie alimentară și de nimic de la el, decât de custodie exclusivă ( pe care tatăl nu o va da de buna voie sub nicio forma)
Tatăl, probabil, va încerca să își dovedească paternitatea si probabil ma va da în judecată pt custodie comună.
Ma intereseaza sa stiu daca am vreun câștig de cauză și daca hotărârea mea de a nu il trece pe certificatul copilului va mai lungi procesul si daca tatăl( odată ce va fi trecut pr certificat) va câștiga drepturi depline asupra copilului.
Cum pot face sa nu depind de tatăl copilului?
Mentiune: nu suntem căsătoriți. Doar relație de concubinaj o perioadă ft scurta de timp
Ultima modificare: Joi, 30 Aprilie 2020
Florina2020, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 10:53, 7 Mai 2020
Buna ziua,
1. Veti omite tatal copilului dar daca acesta se duce la orice notar si face o declaratie pe proprie raspundere ca isi recunoaste copilul el este AUTOMAT trecut in certificatul de nastere.
2. Este ceva de neinteles ce doriti. Daca nu voiati ca acel copil sa aiba tata de ce l-ati mai conceput? La copil va ganditi sau doar la egoismul dumneavoastra?
3. Ca tata va va obliga sa il treceti in certificat si sa aiba drepturile NORMALE ale unui tata.
Nu puteti sa faceti NIMIC ca acel copil sa nu aiba tata mai ales daca acesta isi doreste sa fie tata.
PACAT ca sunt asa zisi parinti care dupa ce concep un copil (fara sa-i ceara voie sa-l faca) incep sa exercite asupra acelui suflet nevinovat toate rautatile, formele de egoism si micimile sufl;etesti ale lor distrugandu-i copilului sufletul si, de multe ori, lasandu-l cu tare psihologice pe tot restul vietii!
Multumesc pt raspuns.
Am spus mai pe scurt povestea pt a primi un sfat, nu pt a fi criticată... Dar se pare ca trebuie sa si exemplific.
Cum pot fi de acord ca el sa fie tatăl copilului cand el mai are un copil din alta relație si e dezinteresat total iar fosta lui soție a ajuns să îl dea în judecată pt faptul că nu ii acorda aprobare pt o vacanță cu mama in strainatate(asta inainte de pandemie). Pensie alimentară plătește cand isi aduce aminte iar de vazut copilul, il vede o dată pe an.
Nu doresc sa ajung in aceași situație...
De aceea am si spus că vreau ca acest copil sa il cunoască iar tatal sa aiba dreptul la vizite...mai putin dreptul la deciziile ce tin de plecare în străinătate, operatie, etc.( si asta o fac pt copil)
Ca sa nu mai vorbim de alte probleme ale acestuia.

Încă o dată.. Multumesc pt disponibilitate.
Deci orice as face, el va avea drepturi depline în final
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Recunoasterea minorului dintr-o relatie de concubinaj poate fi realizata oricand, in fata notarului public, cat si in fata ofiterului de stare civila.

In baza determinarii filiatiei fata de tata, se vor stabili drepturile si indatoririle parintilor.(in fata instantei de tutela ).

Nu veti putea impiedica procedura recunoasterii.

Daca, insa , fostul concubin manifesta dezinteres, in procesul de crestere si educare, puteti solicita instantei de tutela acordarea autoritatii exclusive.

Programul de vizitare,cat si pensia de intretinere, se stabilesc in mod distinct.
O intrebare... cum poate el sa recunoasca in fata notarului ca e tatal? Nu are nevoie de datele copilului? El nu le are!
Poate sa faca rost de ele din alta parte?
daca anu are datele, nu il poate recunoaste , ca nu stie pe cine. Daca nu face rost de date, se va adresa instatei pt a-si putea recunoaste copilul.
pot fi doar amenintari, asteptati sa vedeti ce se mai inatmpla, oricum, nu aveti nimic de facut. daca va va da in judecata , mai scrieti pe aici sa va putem sfatui.

ar mai fi o cale...daca vreti sa scapati de el pe vecie, puteti sa ii gasiti un tata copilului care sa il adopte.

Alte discuții în legătură

Sunt însărcinată și despărțită , dacă dumnezeu ma ajuta ... AnamariaA1 AnamariaA1 Sunt însărcinată și despărțită , dacă Dumnezeu ma ajuta sa duc sarcina pana la capăt și nu doresc sa trec in acte numele tatălui deoarece nu vrea ... (vezi toată discuția)
Filiatia ceruta de tata laura143 laura143 Buna ziua In urma unei relatii de concubinaj a rezultat un copil. Pe perioada sarcinii tatal nu a dat nici un semn de viata. Mentionez ca in prezent copilul ... (vezi toată discuția)
Paternitate BETTY SEGEV BETTY SEGEV buna seara copilul meu are un an si este trecut pe numele fostului sot al partenerei mele de viata as dori sa stiu daca pot sa cer ca numele meu sa fie trecut ... (vezi toată discuția)