avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bebelus
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bebelus

Daca parintii se despart. Relatie concubinaj. De la ce varsta poate dormi copilul si la tata? Ce spune legea?In prezent e bebelus alaptat de 4 luni. Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 30 Aprilie 2020
arina789, utilizator
Buna ziua,
Legea nu spune NIMIC in acest sens doar instanta poate stabili, functie de interesul superior al minorului, cand va admite asta!
Buna ziua,

Retinand varsta frageda a minorului, relatia de dependenta cu mama, precum si faptul ca este alaptat, probabil ca vizitarea se va derula pe parcursul zilei, cateva ore.

Vizitarea se poate realiza si in prezenta dumneavoastra, in locatii publice, la domiciliul dvs, ori la domiciliul fostului concubin.

Copilul nascut intr-o relatie de concubinaj are aceleasi drepturi ca si cel nascut intr-o casatorie.

In cauza dedusa judecatii poate surveni un acord, concretizat intr-o hotarare de expedient.

Va veti adresa instantei de judecata, in vederea determinarii formei de autoritate parinteasca, in vederea stabilirii locuintei minorului, cat si in vederea platii pensiei de intretinere.(in aceasta modalitate, relatiile dintre parinti si copil sunt clarificate,sunt stabilite drepturile, cat si oblicatiile ce le incumba parintilor, insa si drepturile copilului).

Instanta da eficienta principiului interesului superior al minorului.


Ultima modificare: Joi, 30 Aprilie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - divorț cu minor Lupea Afrim a Lupea Afrim a Urmeaza sa divortez, am un copil de 4 luni, as dori sa stiu in mare. Parte la ce ma astept in legatura cu vizitele si dreptul de a lua copilul la mine in ... (vezi toată discuția)
Dreptul mamei asupra copilului minor Claus Cleo Claus Cleo Buna seara ! Am un bebelus de 2 luni rezultat in urma unei relatii in concubinaj. Tatal copilului a acceptat sa il recunoasca ,a fost bine pana acum intre noi. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, mă aflu în stadiul de judecată cu tatăl copilului ... R_oxy23 R_oxy23 Buna ziua, mă aflu în stadiul de judecată cu tatăl copilului meu. Copilul are 10 luni. Întrebarea mea este ce șanse am ca copilul meu sa nu locuiască ... (vezi toată discuția)