avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț și tutela copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț și tutela copil

Doresc sa divortez având un copil de 1 an . Am domiciliul la soțul ,dacă eu părăsesc domiciliu cu copilul exista posibilitatea sa ii fie încredințat lui ?
Țin sa precizez ca decât el lucrează mama lui nu lucrează , iar la părinții mei suntem 3 salariați bugetari. Contează in instanța ?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 14:25, 22 Noiembrie 2019
De regulă, dacă mama poate să asigure copilului condiții bune din punct de vedere locativ, moral și material, acestuia îi va fi stabilită locuința la mamă. Nu contează dacă plecați de la domiciliu cu copilul și nici dacă stați în chirie sau sunteți găzduită de alte persoane, ci este important să asigurați condiții copilului.
~ Conținut șters la cerere ~
Plecati cu copilul oriunde va simțiți în siguranta si formulati urgent acțiunea se divorț. Este important sa puteti asigura un spațiu locativ pentru creșterea copilului indiferent ca este locuința părinților sau stati cu chiriei.
Contactați un avocat de pe forum sau recomandat deoarece având un copil minorul procesul o sa fie unul dificil si trebuie sa aveti o acțiune redactată corect, complet si adaptată situației dvs astfel încât să vă reprezinte cât mai bine interesele.
Da, pentru a va afla in stricta legalitate ar trebui ca la foarte scurt timp de la parasirea domiciliului conjugal sa depuneti si actiunea de divort pentru a motiva necesitatea parasirii domiciliului conjugal si a domiciliului minorului deoarece schimbarea domiciliului minorului se face, potrivit legii, cu acordul ambilor parinti sau prin hotarare judecatoreasca.

Sanse sa obtineti castig de cauza aveti la un mod clar dar trebuie gandita si o anumita strategie pentru proces pentru a nu va fi afectate sansele.
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata doamna,

Puteti lua decizia sa va mutati, cata vreme relatie de cuplu este una deficitara.

Acest fapt nu duce la stabilirea locuintei minorului la sotul dumneavoastra.

Ceea ce este analizat de catre instanta de judecata este interesul minorului.

Acesta este determinat dupa anumite criterii,prevazute de legea 272/ 2004, privind promovarea si protectia drepturilor copilului.

Instanta de judecata are in vedere modalitatea in care fiecare dintre parinti isi executa atributiile parentale.

Asadar, va fi apreciata in concret varsta minorului, relatia de atasament intre acesta si fiecare dintre parinti, veniturile , situatia locativa, relatiile de atasament stabilite cu rudele apropiate, din familia extinsa.

Retinand varsta frageda a copilului, necesitatea prezentei materna in viata acestuia, intr-o proportie covarsitoare, locuinta este stabilita la mama.

Sotul are dreptul sa solicite un program de vizitare, in intervale determinate, respectand programul prestabilit al minorului, rutina acestuia.

In toate situatiile, se da eficienta principiului preeminentei interesului superior al minorului.

Succes!
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

copilu poate ramane la tata Ionita14 Ionita14 Daca divortez de sotie io ca tata pot pastra copilu? Sotia nare locuinta sta cu cghirie are un salariu de 2000 lei pe luna din iei plateste rata la banca 1000 ... (vezi toată discuția)
Divort danaro danaro Buna ziua, Apelez pe aceasta cale deoarece am nevoie de un sfat. Fratele meu este casatorit din 1987 si in urma acestei casatorii a rezultat un baiat. ... (vezi toată discuția)
Divorț cu copil minor MirabelaDominic MirabelaDominic Buna ziua, vreau sa dibortrz de sotul meu pentru ca nu ne mai înțelegem, dar el vrea sa imi ia copilul bebelusul are 8 luni, a zis ca vine cu jandarmeria ... (vezi toată discuția)