avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua - divorț cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua - divorț cu minor

Urmeaza sa divortez, am un copil de 4 luni, as dori sa stiu in mare. Parte la ce ma astept in legatura cu vizitele si dreptul de a lua copilul la mine in wekeend sau vacante, va multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:03, 22 Aprilie 2019
Trebuie să solicitați în scris program de vizita.
La varsta asa, putin probabil sa il luati in vacante.
Cereti si pe calea ordonantei presedintiale, program de vizita, procesul ast se termina mult mai repede decat cel pt divort.
Dacă divorțul este prin acord atunci mergeți împreună la notar si stabiliti împreună si un program de vizita care să vă ajute si pe dvs sa păstrați legatura permanent cu copilul si totodata sa-i fiti de ajutor si mamei cu diverse situatii imprevizile ce pot aparea cu copilul la varsta aceasta frageda( diverse cumpărături, investigatii medicale etc). Este adevarat ca sunt șanse minime să puteti lua copilul peste noapte la dvs sau in vacanțe, având în vedere că poate este alaptat natural si trebuie hrănit din 3 in 3 ore , insă asta nu va împiedica să aveti zilnic un program de vizita de câteva ore.
Stabiliti etapizat un program de vizita in functie de varsta copilului.
Contactați un avocat sa va ajute cu o conciliere in etapa premergătoare acționarii in instanta. De multe ori soții nu mai reușesc să comunice bine singuri din momentul în care au apărut neînțelegeri, fiind nevoie de un ajutor din exterior.
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2019
Avocat Neagu Elena, Avocat
Vizitarea probabil ca se va realiza la domiciliul minorului, avand in vedere varsta frageda a acestuia, precum si relatia de dependenta pe care o are acesta, cu mama.


Preluarea la domiciliu poate sa aiba loc, cateva ore, cu luarea minorului si aducerea acestuia inapoi la domiciliu.

Vizitarea se poate realiza si in locatii publice.

Puteti implica parintii si alte rude, in programul de vizitare.

Instanta de judecata va aprecia intervalele, in functie de interesul minorului, anume de varsta acestuia, relatia de atasament construita de dvs, cu acesta, persoanele care va pot sprijini, in procesul de crestere si educare, situatia dvs locativa, conditiile de trai oferite acestuia, rutina zilnica a minorului, obiceiurile acestuia.

Instanta de tutela de eficienta principiului preeminentei interesului superior al minorului, interes care are intaiete, dincolo de conflictele care survin intre parinti.

Pastrarea legaturilor personale cu minorul poate sa aiba loc si prin transmiterea de fotografii, filmari, si, la momentul cand va fi posibila, initiate conversatii prin intermediul telefonului.



Unde sta copilul, cu cine, unde stati dv., cine s-a ocupat pana acum de el si asa mai departe. nu avem date.
De inteles nu va puteti intelege?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizitare copil 8 luni marevna marevna Imi puteti da, va rog, un exemplu de program de vizitare de catre tata pentru un bebelus de 8 luni in timpul sarbatorilor: Craciun, Revelion, Paste? (vezi toată discuția)
Custodie comuna Claumihaela Claumihaela Ce program de vizita recomandati de obicei la o fetita care are in prezent 2 luni? Este hranita cu lapte prf dar nu cred ca o ppate lua acsa la el fiind asa ... (vezi toată discuția)
Divorț și tutela copil Catalina berbec Catalina berbec Doresc sa divortez având un copil de 1 an . Am domiciliul la soțul ,dacă eu părăsesc domiciliu cu copilul exista posibilitatea sa ii fie încredințat lui ... (vezi toată discuția)