avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Lipsa manusi angajat hypermarket
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Lipsa manusi angajat hypermarket

Buna seara,
In cadrul unui hypermarket am observat un angajat fara manusi in incinta care pregatea mancarea, atunci cand s-a deschis usa bucatariei de catre un alt angajat care acesta purta manusi si o aducea.Am atras atentia respectivului, ca angajatul din bucatarie u poarta manusi cand pregateste mancarea iar acesta mi-a spus ca cel din bucatarie s-a dezinfectat si ca nu poarta ca ii este greu sa pregateasca mancarea cu manusi.
Doresc sa-mi specificati daca este obligatorie purtatea de manusi in bucatarie, sau doar in spatiul de vanxare, cu referire la lege, deoarece doresc sa le fac o sesizare la DSP.

Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 1 Mai 2020
morty, utilizator
Cel mai recent răspuns: morty , utilizator 10:51, 4 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gasiti informatii utile aici:
[ link extern ]
Obligatie purtare manusi pentru fermieri, in piete si lucratori trasfrontalieri.
[ link extern ]
Este dreptul dvs. sa sesizati DJSP. Posibil sa primiti un raspuns de genul - dezinfectia si spalatul pe maini cu sapun, in mod repetat, sunt masuri eficiente si suficiente in cazul bucatarului.
In bucatarie, anumite operatii care necesita finete, palpare, etc. se fac greu cu manusi. In bucatarie lucreaza meseriasi/ bucatari testati medical si avizati periodic de catre DJSP.
Manipulantul, casierul, etc. din market intra in contact cu pachete, tavi, ambalaje, etc., respectiv cu bani, deci riscul de infectare este crescut, motiv pentru care acestia poarta permanent manusi si masca de protectie.
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns. O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infectarea cu sars cov 2 la serviciu rejected rejected Infectarea cu noul coronavirus , a mai multor angajați dintr-o societate comerciala, se poate considera accident de muncă, daca in urma anchetei DSP reiese ... (vezi toată discuția)
Exceptii de la purtarea mastii in spatii inchise alina_25 alina_25 Daca am adeverinta medicala care dovedeste ca sufar de o afectiune medicala care nu imi permite folosirea mastii in spatii inchise pot intra in acele ... (vezi toată discuția)
Revenire munca birou din telemunca. masuri si recomandari anechitacodeless anechitacodeless Buna ziua, Imi puteti spune care sunt conditiile care trebuie respectate, pentru cazul in care angajatorul decide ca salariatii sa revina din telemunca, la ... (vezi toată discuția)