avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Șomaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Șomaj tehnic

Lucrez la o grădiniță particulară. Având în vedere situația din tara, grădinița este închisă pana în septembrie. Directorul refuza sa ne dea în somaj tehnic, și la un salar brut de 3550 a spus ca ne poate da maxim 1160. Ce e de făcut în aceasta situație. Putem cere noi ca angajați ( cu 2 facultăți în domeniu ) si 15 ani vechime, sa ne treacă în somaj tehnic?
Ultima modificare: Vineri, 1 Mai 2020
Mimi81, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:20, 2 Mai 2020
Trimiterea salariatilor in "somaj tehnic"este la latitudinea angajatorului si nu a salariatilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce in asistență socială se ia în calcul salariu minim ... Tavi 29 Tavi 29 De ce in asistență socială se ia în calcul salariu minim 3550 și nu 3700 ? (vezi toată discuția)
Salariu incadrare, salariu brut/net Elena3110 Elena3110 Buna ziua, am si eu o nelamurire. Tocmai am primit decizia de încetare a contractului de munca( desfiintare post), iar in Adeverința de vechime apare ... (vezi toată discuția)
Imi este refuzat concediul de odihna Jonjonica Jonjonica Buna ziua stimati avocati. Intrebare: - Cum pot sa oblig patronul sa imi aprobe CO de munca ? Trebuie sa imi dea o adeverinta in care sa explice in detaliu ... (vezi toată discuția)