avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procură copil minor expirată
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procură copil minor expirată

Bună! Fostei i-a expirat procura ca să poata ieși din țară cu copilul cam de 10 zile si inca nu s-a intors cu el din strainatate. Vor veni din Danemarca cu avionul și nu stiu ce se poate intampla. Poate fi retinuta pentru ca e expirata procura? Sau pe timp de urgenta este valabila inca?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Mai 2020
alex1234alex, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 11:32, 3 Mai 2020
Poate sa vina in tara fara nicio problema.
: procura" aia ii foloseste doar la iesirea din Romania, nu si cand se intoarce.
Poate să vină în țară și nu va avea probleme, însă, la plecarea înapoi va avea nevoie de o nouă declarație autentificată la notar prin care dvs vă dați acordul pentru ieșirea din țară a copilului însoțit de mamă. Acordul poate să fie dat pe o perioadă mai mare, maxim 3 ani, cu intrări și ieșiri multimple.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura iesire minor din tara victor98 victor98 Buna seara! Pe procura de iesire a minorului din tara este scrisa o data cu o zi inainte de plecarea acestuia si cu o zi dupa venirea acestuia .Este ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de imputernicirea tatalui ? diana claudia diana claudia as dori sa stiu daca am nevoie de imputernicirea tatalui ca sa plec in romania din italia.avem o fetita de un an care are si certificat si pasaport iar eu in ... (vezi toată discuția)
Acord calatorie minor din strainatate in romania fadgyas fadgyas Buna ziua. Am si eu o intrebare daca puteti sa ma ajutati cat mai repede cu un raspuns sigur si corect.Traim in Belgia in relatie de concubilitate impreuna cu ... (vezi toată discuția)