avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

buna ziua. am trei probleme
1. am incheiat divortul si am repus pe rol partajul. la partaj am un credit de 20.000 euro facut la banca in care eu sunt platitor iar sotul coplatitor. doresc sa stiu daca am vreo sansa sa obtin partajarea acestui credit de 50/50 in conditiile in care sotul meu nu vine la partaj si nici nu imi poate achita jumate din credit lunar asa cum se procedeaza. ce pot face.
2. singurul bun am meu este casa, daca trec casa pe numele mamei si nu mai platesc rata sunt trasa la raspundere cumva ? rata este de 1400 ron si salariul meu de 1800 ron. parintii nu ma mai pot ajuta iar pe cei de la banca spun ca nu ii intereseaza reesalonarea si nici nu pot face nimic.
3. divortul si partajul au fost trecute anul trecut in actele depuse la judecatorie, taxa de timbru pe care o voi plati este cea de anul trecut sau cea de 3% care este valabila de anul acesta ?
va multumesc
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2009
sasha25, utilizator
Cel mai recent răspuns: sasha25 , utilizator 12:30, 14 Decembrie 2009
Buna ziua !
1. Acest aspect tine de aprecierea instantelor de judecata in functie de probe.
2. Atat timp cat nu ne spuneti daca acest credit este ipotecar sau nu, raspunsul nu poate veni decat tot dual :- daca aveti credit ipotecar nu puteti instraina imobilul
. daca nu aveti credit ipotecar, il puteti instraina , banca urmand sa va execute bunurile aflate in proprietate la data indisponibilizarii acestora.
3. Daca partajul a fost capat de cerere in cererea de divort, taxa este cea de la data introducerii. Daca insa partajul se solutioneza printr- o cerere separata, taxa este cea actuala.
Cu stima !
creditul nu este ioptecar. nu este girat cu nimic si de nimeni, este facut pe salarii. dar spuneti-mi va rog, avocata mea mi-a spus ca se partajeaza creditul 50/50 in care se va obliga paratul sa-mi plateasca jumate inainte de data scadenta, asa ceva pe mine nu ma avantajeaza pentru ca pe parat nu-l intereseaza, ce pot face ?
Ramane ca instanta sa stabileasca modul in care se va partaja acea suma de bani. Ar fi doua solutii, fie sa-l oblige pe fostul sot sa plateasca in solidar acel credit, fie sa-l oblige sa va plateasca o sulta in contul acelei datorii de 20000 eur, adica jumatate din suma imprumutata, urmand ca dvs. sa achitati imprumutul.
avocatul care l-am contactat mi-a cerut 1660 lei pentru reprezentare sau 300 lei sa-mi redacteze actele si sa merg singura. cum credeti ca este mai bine. specific ca nu dispun de acesti bani, trebuie sa-mi dea familia...
MIe solutia aia cu plata jumatate-jumatate in fiece luna nu-mi pare buna, am mai spus... numai partaj numai e odata ce partile raman legate una de alta...

Cat despre onorariu si ce sa faceti, de unde am ptea noi sti? ASta e alegerea dv. in functie de daca dv. credeti ca va descurcati singura sau nu.
Daca stiti cam ce trebuie urmat, mergeti singura, daca nu, mergeti cu un avocat.

Alte discuții în legătură

Partaj doinatautan doinatautan Bună ziua! În situaţia în care doi soţi divorţează şi singurul bun comun este o casă pentru construcţia căreia a fost necesar un credit ipotecar ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara + credit ipotecar IuliaEftimie IuliaEftimie Divortata in 2009 cu un minor in intretinere. Pensie alimentara platita pana in 2010. Nu exista partaj. Am credit ipotecar pe apartament, platit la zi, ... (vezi toată discuția)
Contributia financiara a fiecarui sot -importanta la partaj? viorica71 viorica71 Suntem in divort si,probabil va urma partajul,sotul meu ridicand tot mai multe pretentii nu se intrevad sanse pt o intelegere amiabila. Din cei 7 ani de ... (vezi toată discuția)