avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Ridicare ipoteca
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Ridicare ipoteca

O cladire a societatii in trecut a avut 2 ipoteci (2002, respectiv 2003), intre timp acestea au fost ridicate, contul la banca respectiva inchis si cladirea a fost distrusa in urma unui incendiu. La sfarsitul anului trecut am solicitat un extras de carte funciara in care am constat ca apare si cladirea, dar si ipotecile. Cum procedam ca sa obtinem de la banca ridicarile de ipoteca? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Clara1982 , utilizator 15:34, 5 Mai 2020
Va intereseaza ridicarea ipotecii de catre banca sau eliminarea mentiunii din CF?
Din cate inteleg eu va intereseaza exclusiv partea de CF - pentru eliminarea unor mentiuni din CF este necesara obtinerea unei hotarari judecatoresti de constatare a faptului ca situatia de fapt s-a schimbat, ca urmare a incediului. Ulterior, cu respectiva hotarare judecatoreasca va prezentati la CF pentru efectuarea modificarilor aferente.
Ipotecile se vor radia pe baza unei declaratii date de reprezentantul bancii in fata unui notar public in acest sens.
Cladirea se va radia din cartea funciara pe baza procesului verbal intocmit de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta / Pompieri privind prin care se constata distrugerea cladirii in urma incendiului. Este posibil sa fie solicitata actualizarea documentatiei cadastrale, in sensul eliminarii cladirii de pe schita cadastrala.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare extindere casa ipotecata Dete Dete Buna ziua, Am o problema destul de delicata. Am obtinut un credit ipotecar de la banca si am ipotecat cu o casa veche (doua camere) si terenul aferent.Am ... (vezi toată discuția)
Cum radiez din cartea funciara o ipoteca de rang 1 ? dobremod dobremod Am avut un credit bancar iar acum vreau sa scot de sub ipoteca terenul intravilan (platforma betonata) + cladire, conform art. 1788 Cod civil. Ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Neconcordanta intre autorizatia de constructie si actul de vanzare cumparare dgabri dgabri In urma cu 6 ani am cumparat un imobil P+M, intr-o comuna limitrofa Buc. Cumpararea s-a realizat la notariat, pe baza actelor de proprietate, a cadastrului, ... (vezi toată discuția)