avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general speta: se cumpara calculatoare si se vand componente
Discuție deschisă în Contabilitate în general

speta: se cumpara calculatoare si se vand componente

Va rog sa ma scuzati daca nu am postat corect subiectul meu. As dori informatii pentru situatia urmatoare: la magazinul meu primesc sisteme de calcul (calculatoare) gata asamblate, eu vreau sa le dezasamblez si sa le vand pe componente dar nu stiu cum se procedeaza ce acte trebuie facute, se poate sa ma ajute cineva dar sa imi spuna exact ce si cum se face?
Astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 03:14, 17 Decembrie 2009
Din punct de vedere contabil intrebi?
Nu sunt sigura , dar dau si eu o idee: sa consideri productie ,; calculatoarele intra ca materii prime si in baza unor procese verbale de transformare sau rapoarte de productie se transforma in piese de schimb ; se face Nota de Receptie pentru marfa (piese de schimb ).
Mai cere niste idei si de la altii.
Achizitia mijloacelor fixe in vederea dezmembrarii :

3024/4426 = 401 - pentru ca vor fi vandute ca piese de schimb

Dupa ce se face un proces verbal de dezmembrare , se inregistreaza scoaterea din evidenta in urma dezmembrarii si se face receptia pieselor componente :
6024 = 3024
371 = 7588
iar dupa ce are loc vanzarea pieselor componente 411 = 707/4427
se face descarcarea de gestiune : 607 = 371

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila...... SALLAY CATALINA SALLAY CATALINA Respectuos as ruga , sa-mi trimita cineva o monografie contabila pt. masini casate, procurate pentru dezmembrare. Va multumesc din inima. (vezi toată discuția)
Monografie contabila dezmembrari auto anca_mih anca_mih Buna ziua. Am primit o firma cu profil de activitate dezmembrari auto, nou infiintata. Documentandu-ma, am vazut ca cea mai frecventa monografie este cea cu ... (vezi toată discuția)
Inregistrare exploatare georgianan georgianan exploatez lemn rotund pe baza unui contract cu un ocol silvic care emite facturi la randul sau cu taxare inversa...sa zicem...50 lei /mc...eu tai lemnul si il ... (vezi toată discuția)