avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna seara!
Discuție deschisă în Executare silită

Buna seara!

In septembrie 2018 am incheiat un contract cu Ferratum IFN, care, ulterior, a fost declarat scadent anticipat in ianuarie 2019 cu suma de 3518 lei si mandatat catre o firma de recuperare. In noiembrie 2019 s-a incheiat procesul de executare silita pornit de catre Ferratum IFN desi am avut contractul mandatat si cu suma de 4917 lei fara cheltuielile de judecata,adica alte penalizari. Sunt legale dobanzile si penalizarile aplicate dupa scadenta anticipata a creditului si pana la executarea silita?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:37, 7 Mai 2020
Penalizările se calculează pe fiecare zi de întârziere, după declararea scadenței anticipate.
Ați citit contractul de împrumut când ați accesat creditul`?
Din 2016,din ce am citit, dobanda penalizatoare se aplica o singura data la datoria exigibila. Dupa declararea scadentei anticipate, este interzisa perceperea oricarei dobanzi sau penalizari. La mine toata suma ajunsese la 4800 de lei, dublu fata de cea imprumutata, care iar nu e ok. Am achitat 1300 de lei si au ramas acei 3518,care s-au facut 4917 lei. Eu nu am mai vazut sa creasca suma atat de mult dupa declararea scadentei anticipate
După declararea anticipată a scadenței, nu se mai calculează dobânzi, ci numai penalizări pentru fiecare zi de întârziere.
Penalizarea poate fi de maxim 0,20% pentru fiecare zi.

Deci datoria dvs se va dubla în curând. Cel mai probabil vă penalizează cu maximul de 0,20% pe zi.

Toate aceste penalizări, sunt trecute ca clauze în contractul de împrumut, pe care dvs l-ați semnat.
Ultima modificare: Joi, 7 Mai 2020
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita de la un ifn bad-joke bad-joke Buna seara! Problema mea este una destul de grava:am ajuns in situatia in care am datorii la 6 ifn-uri, din care 4 sunt scadente si cu intarzieri mari, cu tot ... (vezi toată discuția)
Credit - declararea scadentei anticipate a tuturor sumelor augustin30 augustin30 Buna ziua. Am primit de la Banca o notificare privind declararea scadentei anticipate a tuturor sumelor datorate in baza contractului de credit. Creditul e de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, doresc un sfat în legătură cu un credit de nevoi ... Cioidan Cioidan Bună ziua, doresc un sfat în legătură cu un credit de nevoi personale. Am făcut creditul în anul 2007 la Piraeus Bank, după 3 ani de plată a ratelor, ... (vezi toată discuția)