avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa prima inmatriculare masini secon had din 2010
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa prima inmatriculare masini secon had din 2010

As dori sa-mi achizitionez un autoturism second hand si nu cred ca o sa pot plani anu acesta taxa de prima inmatriculare(masina este adusa din Germania).Se vehiculeaza tot felul de ipoteze ca de la data de 01.01.2010 taxa de prima inmatriculare se va majora.As dori daca a aparut ceva oficial in acest sens,si cu cat este prvazuta acaeasta majorare.De altfel ne putem astepta numai la majorari,avand in vedere ca visteria este goala.As dori un raspuns cat mai repede,ca deja am gasit masina si sunt in dilema.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 20:33, 14 Decembrie 2009
singura marire va fi diferenta de curs valutar.

cursul euro care se ia in calcul la plata taxei este cel de la 1 oct a anului precedent.

curs euro valabil 1 oct 2008, valabil pt 2009 = 3,7336
curs euro valabil 1 oct 2009, valabil pt 2010= 4,1981

asadar diferenta este de 0,4645 lei pt un euro
la o taxa de 500 de euro, conribuabilul va plati mai mult 232,25 lei

cam asta e mecanismul!
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2009
danike, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto sorinleo82 sorinleo82 Buna ziua!As dori sa va intreb daca pot recupera taxa de inmatriculara pt o masina second hand, cumparata in luna octombrie 2009.taxa este de 500euro.mentionez ... (vezi toată discuția)
Taxa auto de mediu leval leval Am masina inscrisa in Anglia, dar pe numele meu( pe cartea de identitate a masinii sint proprietar), din anul 2009. Am vreo sansa sa o inmatriculez in RO tot ... (vezi toată discuția)
Taxa auto de prima inmatriculare Mihaita80 Mihaita80 Buna seara , Am cumparat acum o luna o masina second hand (2001, 1.8 benzina). Taxa auto de prima inmatriculare ar fi in jur de 1250Euro. As dori sa stiu ... (vezi toată discuția)