avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie comuna

buna ziua ma numesc mihaela si in anul 2018 fostul iubit m-a dat in judecata pentru a castiga custodia copilulului in varsta de 2 ani .practic a venit si a vrut sa ia copilul de la mine pentru a sta cu el 2 zile dar nu a mai vrut sa mi-l dea inapoi .imi dadea voie sa vad copilul doar in prezenta lui.el vazunduma disperata atunci mi-a spus daca vreau sa facem o tranzactie de comun acord sa avem custodie egala sa impartim in mod egal sarcinile iar eu am acceptata neavand eu nici avocat am semnat tranzactie fara sa citesc aceasta pentru ca eram nerabdatoare pentru a petrece timp cu copilul dar de fapt dupa ce am primit incheierea tranzactie am observat ca de fapt nu scria asa cum am vb noi era scris custodie comuna cu domicilul stabilit la tata.iar acum vreau eu sa il dau in judecata ca sa cer modificarea tranzactiei cu domiciulul stabilit la mama imi puteti spune cate sanse am sa castig procesul?si cat la suna am sanse si ce ar trebui sa fac .va rog ajutatima am nevoie de un raspuns sincer
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 14:30, 15 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Trebuie sa va adresati instantei cu ajutorul unui avocat.
Sunt sanse destul de mari!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă copilul este bine îngrijit instanta nu ii va schimba domiciliul doar pentru ca mama susține ca în urma cu 2 ani nu s-a uitat bine ce semnează.
De câte ori pe luna vedeți copilul? Care e relația dumneavoastră cu el? Participați financiar la întreținerea lui? Ați avea condiții în care sa îl creșteți? Exceptând faptul ca nu ați înțeles ce semnați, de ce considerați ca domiciliul copilului e bine sa fie la dumneavoastră?
E adevărat ca exista o regula nescrisa cum ca mamele au câștig de cauza însă chiar și asa, dacă nu demonstrați fără echivoc ca minorului ii va fi mult mai bine la dumneavoastră acasă nu vad mari șanse de câștig mai ales în condițiile în care minorul sta de 2 ani de zile la tata, nu de săptămâna trecută.
tatal copilului are o noua relatie si inca 2 copii in care actuala lui iubita nu accepta pe copilulul nostru iar acesta il tine la mama lui ,nu se ocupa el de cresterea si educatia lui .am conditii am martori iar copilul sufera foarte mult dupa mine si trebuie sa lupt pe tru a schimba domicilul.il iau de 2 ori pe luna si in vacante ,si chiar daca este bine ingrijit la ei copilul este inca mic si langa mama poate avea o alta crestere si educatie decat langa bunica paterna
Buna ziua,
REPET, luati legatura cu un avocat din zona dumneavoastra si impreuna cu el solicitati stabilirea domiciliului minorului la mama. AVETI SANSE MARI! dar doar cu ajutorul unui avocat!
mi-am luat un avocat am si martori ,am conditii bune pentru cresterea si educatia copilului.acum asteptam sa incepem procedura

Alte discuții în legătură

Divort cu probleme popescuelena77 popescuelena77 Sotia divorteaza de sotul ei.Impreuna au un copil de 9ani si 8 luni. Ei locuiesc impreuna la mama sotului.Apartamentul are 3 camere. Mama lucreaza in romania, ... (vezi toată discuția)
Incredintarea unui copil minor tatalui dintr-o relatie de concubinaj NicoletaI2014 NicoletaI2014 Ce sanse are tatal sa primeasca custodia copilului minor dintr-o relatie de concubinaj, mentionez ca el a lucrat pe toata perioada cresterii copilului, au ... (vezi toată discuția)
Proces divort-custodie copil minor atu_targoviste atu_targoviste Voi detalia , cu rugamintea sa-mi dati cateva sfaturi. Cazul in speta este al unei rude. Dintr-o casnicie de 7 ani , a rezultat un minor , crescut , educat de ... (vezi toată discuția)