avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Juridice
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Juridice

Bună ziua am o întrebare ril nr 15/2017 ICCJ este aplicabil și în cazul celor care li se încetează cim pe legea 188/1999 vă rog un răspuns prompt și un punct de vedere ce putem face în auto apărarea mea mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:34, 13 Mai 2020
Va referiti la Decizia nr. 15/2017 privind examinarea recursului în interesul legii declarat de Colegiul de conducere al Curții de Apel Timișoara referitor la modul de interpretare a sintagmei "stabilirea caracterului nelegal al arestării preventive" din cuprinsul art. 539 alin. (2) din Codul de procedură penală ?

sau la

Decizia nr. 15/2017 privind examinarea sesizării formulate de Curtea de Apel Brașov - Secția civilă, în vederea pronunțării unei hotărâri prealabile cu privire la următoarea chestiune de drept: modul de aplicare a dispozițiilor art. 56 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în sensul de a se stabili dacă acestea sunt aplicabile în toate cazurile condamnării unui salariat, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate, inclusiv cu suspendarea executării pedepsei ?
Ultima modificare: Duminică, 10 Mai 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
La ultima hotărâre nr 15/2017 sesizată de Curtea de apel Brașov
Nu este aplicabila functionarilor publici ...Vedeti daca va ajuta Decizia nr. 12 din 27 februarie 2017 referitoare la pronunțarea unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea chestiuni de drept privind aplicabilitatea dispozițiilor art. 98 lit. f) teza a II-a din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, republicată, cu modificările și completările ulterioare

[ link extern ]
Bună ziua soțul meu a fost angajat pe legea 53/2003 pe postul de tehnician silvic în urma unui dosar penal pe timpul judecății i sa suspendat cim în baza legii 188/1999 e nefiind funcționar a fost asimilat funcționarilor în final a primit o condamnare cu suspendare primind o complementara art 66 cu liteta a și b iar angajatorul ia încetat cim Este normal? Ce putem face? Noi avem și de la ANFP hârtie prin care spune clar că soțul meu nu este și nu a fost funcționar cum e cu asimilarea asta? Mulțumesc anticipat
In acest caz, nu are legatura cu statutul de functionar public ...iar Decizia mentionata de dvs i se aplica sotului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea raportului de serviciu pentru un functionar public Norge Norge Doresc sa aflu baza legala si perioada maxima posibila de suspendare a raportului de serviciu pentru un functionar public, la cererea angajatului, cu acordul ... (vezi toată discuția)
Suspendare raport de serviciu rolex rolex Un functionar public doreste sa se autosuspende pentru studii de doctorat pentru o perioada de 3 ani. Cererea de autosuspendare nu a primit nici un raspuns. ... (vezi toată discuția)
Cererea de pensionare anticipata partiala mi-a fost respinsa. pot sa beneficiez de somaj? ContSters210605 ContSters210605 am primit decizie de respingere a dosarului de pensionare anticipata partiala pe motiv ca nu am stagiu de cotizare complet ,respectiv 32 ani si 8luni fata de ... (vezi toată discuția)