avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Probleme cu soacra
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Probleme cu soacra

Bună seara! Mă numesc Evelina.
Am 2 ani și jumătate de când mă cunosc cu soțul meu (Gheorghe),anul acesta,ma cerut în căsătorie,plus la asta sunt însărcinată,de atunci, locuiesc la el acasă,cu bunica lui,mama lui , și bunelul lui. Evident că la început eram într-o bună relație cu mama lui, până acum o lună.Acum o lună a fost prima certă între mine și ea, și ne-am certat de la faptul că el sa dus să se vadă cu prietenii sai iar mama lui, fiind servită,vroia evident să vie acasă,spunea întruna că eu sunt vinovată ca Iam permis să se vadă cu ei, după asta a început cearta încă mai tare,ea mi-a spus că nu știu să fac nimic, mereu dorm, și încă că sunt foarte supărăcioasă și încăpățânată, că nu știu să fiu veselă și nu pot și mereu sunt îngâmfată și tristă. Eu nu i-am spus nimic,am plecat și m-am culcat, când a venit soțul meu acasă ea sa certat foarte tare cu el.A doua zi am venit la mama mea în vizită, când ne-am întors înapoi bunica lui mi-a spus că mama lui ia spus că eu îl fac pe soțul meu să fie împotriva ei. După asta parcă ne-am împăcat înapoi, după scurt timp,mama lui vorbea rece cu mine,o întrebam ceva nu-mi răspundea, și tot așa. Acum cu o săptămână în urmă a fost ziua mea,a venit părinții mei să mă felicite,am stat puțin la masă era totul bine.A doua zi, dimineață mama lui a început a striga la mine, și a spus că eu sunt lenoasă, pentru că dorm mereu, nimic nu fac, și mereu o sun pe mama și îi spun ce sa întâmplat la mine, a mai spus că sunt rece cu ea și tot așa. A doua zi am venit la mama mea în vizită împreună cu soțul meu,de atunci nu a vorbit cu mine,nici eu cu ea. Fie bunica lui,fie mama lui,le place să comande, foarte mult. Când plecăm undeva împreună, soțul meu stă lângă mine, și nu vrea să danseze cu ea,iar ea mereu spune că dacă nu dansează nu o respectă,nu o iubește și spune că o stea cu mine la noapte,nu acum . Mâncare nu-mi dau voie să fac,mai mult face bunica lui,rareori când fac eu.
Ajutați-mă vă rog! Ce să fac!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:15, 10 Mai 2020
Bună ziua,

Un singur lucru de folos puteți face: să vă mutați de acolo. E toxic pentru căsnicia dvs. să stați împreună cu familia soțului și acum, d-apoi după ce va veni copilul. Atunci vor fi și mai multe motive de ceartă.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Evelina.. ia-ti barbatul cat inca il ai si muta-te de acolo, starea de tensiune, nu iti face bine cu atat mai mult in starea in care esti.
Daca ramai acolo, lucrurile sa stii ca se inrautatesc, sa se imbuneze, nu are cum, pe fameile acelea nu ai cum sa le schimbi. Dupa ce nasti, o sa fie si mai rau, pe langa ca nu "esti buna ca nevasta" , nu o sa fii "buna nici ca mama" , ca "ce stii tu, doar nu ai crescut copii la ma-ta "
Soacra-ta nu e rea neaparat si poti avea o relatie buna cu ea cat stai departe de ea, e probabil geloasa si va socoate niste copii care trebuie sa asculte de ea.
Acuma.. trebuie sa iti convingi barbatul si sa aveti unde va muta, posibilitati materiale sa va intretineti, va fi greu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, divort cu minor Anerol11 Anerol11 Sunt căsătorită de 3 ani și am o fetita de un an și noua luni. Eu și soțul deși ne-am iubit am ajuns sa nu se mai înțelegem deloc și sa ne certam ... (vezi toată discuția)
Mama minora nu ma lasa sa-mi vad fiul . caddy94 caddy94 Buna seara . Am 21 de ani , momentan nu mai lucrez . La 19 ani am luat o fata de 15 ani din care a rezultat un baietel . Acum cel mic are 1 luna si 2 zile . In ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna ciprianilie35 ciprianilie35 buna ziua,cer din nou consultarea d-voastra specilizata si intreb ce as putea sa fac in cazul in care mama copilului meu la divort a spus ca ramane la adresa ... (vezi toată discuția)