avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Amenda in stare de urgenta
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Amenda in stare de urgenta

In conditiile in care CCR a declarat ca fiind neconstitutionale amenzile primite in perioada starii de urgenta, intrebarea mea este daca amenzile primite inainte de decizia Curtii se vor putea anula in instanta sau decizia CCR se aplica doar pentru viitor.
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 11 Mai 2020
brandon99, utilizator
Cel mai recent răspuns: consuello , utilizator 15:10, 31 Mai 2020
Buna ziua, acestea se pot contesta in instanță!
Se poate cere anularea in instanta folosind aceleasi motive pe care le-a expus CCR in decizia sa. Bineinteles nu invocand decizia CCR, ci folosind argumentatia. Mai ales legat de modalitatea arbitrara a stabilirii de catre agentul constatator a cuantumului amenzii.
Ultima modificare: Luni, 11 Mai 2020
latka, moderator
Eu am inteles ca CCR a constatat neconstitutionalitatea doar a prevederilor care au majorat limitele amenzilor. Adica este vorba doar de majorarea amenzilor de la 2000 lei-la 20.000 lei, nu cele de la 100 la 5000 lei (care si acum sunt perfect legale si in vigoare).
Astfel, eu cred ca amenzile de pana la 5.000 lei, nu mai pot fi anulate.
Ultima modificare: Luni, 11 Mai 2020
brandon99, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,

Opiniile varieaza, insa puteti invoca argumentele deciziei CCR in instanta, pentru a atrage nulitate absoluta a procesului- verbal de constatare a contraventiei.

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala impotriva proces verbal Triangolo Triangolo Pe 01.05 am plecat de acasa la un Mega Image din apropiere (cam 300m de locuinta) sa iau o paine si o sticla de apa minerala. La intoarcere m-am intalnit cu un ... (vezi toată discuția)
Amenda locala Danielab10 Danielab10 Buna ziua, pot primi amenda daca jandarmi nu m-au pus sa semnez si nu mi-au zis motivul? (vezi toată discuția)
Cat sunt de legale restrictiile in timpul starii de alerta? voicud voicud Avand in vedere punctul 6 al articolului 115 din constiturie, sunt legale restrictiile din timpul starii de alerta avand in vedere ca este reglementata de o ... (vezi toată discuția)