avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Prelungirea activitatii unui functionar public dupa ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Prelungirea activitatii unui functionar public dupa implinirea varstei standard de pensionare

Cum se procedeaza in cazul unui functionar public care face cerere sa mai ramana 3 ani dupa implinirea varstei standard de pensionare?
Inceteaza raprtul de serviciu si da un nou concurs?
Va primi si pensie si salar?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:28, 11 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe baza unei cereri formulate cu 2 luni înainte de data îndeplinirii cumulative a condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare și cu aprobarea conducătorului autorității sau instituției publice, funcționarul public poate fi menținut în funcția publică deținută maximum 3 ani peste vârsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a raportului de serviciu. (extras Codul Administrativ)

Prin urmare, in opinia mea, prelungirea activitatii se face fara concurs .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O femeie,functinar public vrea sa depuna dosarul de pensionare ... Elena Micu Elena Micu O femeie,functinar public vrea sa depuna dosarul de pensionare si doreste sa i se prelungeasca raportul de serviciu inca 3 ani pana la implinirea varstei de ... (vezi toată discuția)
Codul muncii sau statutul functionarilor publici v-a avea prioritate? rozi88 rozi88 Daca un functionar public (femeie) doreste sa opteze pentru continuarea activitatii pana la implinirea varstei standard de pensionare de 65 ani conform: - ... (vezi toată discuția)
Salarizare Maria 14 Maria 14 Funcționar public aflat în concediu medical cod 14 neoplazii, solicită prelungirea raportului de serviciu începând cu data in care are varsta standard de ... (vezi toată discuția)