avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declarare venit din PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declarare venit din PFA

As putea sa declar venitul din PFA infiintat de o luna? In ideea in care in acest fel as figura cu venit inregistrat la ANAF.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:04, 17 Mai 2020
Imediat dupa infiintarea PFA la Oficiul Registrului Comertului (ORC) trebuie sa depuneti declaratia unica (DU) cu venitul estimat pe anul 2020.
Multumesc pentru mesaj. Dupa depunerea declaratiei voi fi inregistrat cu venituri la Anaf? Se poate depune si online declaratia sau trebuie mers la ORC. Multumesc
DU se poate depune online, dar inainte trebuie sa va inregistrati in spatiul privat virtual (SPV).

Ce intelegeti prin a fi inregistrat cu venituri la ANAF? Este legat de ceva stipulat in vreo lege ca fiind conditie de a obtine un beneficiu?
Multumesc din nou.
Inregistrarea veniturilor au ca scop obtinerea unui credit.
Declaratia se poate depune la oricare punct ANAF sau un punct specific?
Multumesc
Buna ziua,
Se depune la ANAF-ul de domiciliu, la registratura acestuia sau prin posta cu confirmare de primire.

Alte discuții în legătură

Mi-am înființat pfa-ul acum o lună dar încă nu am nicio activitate. trebuia să depun ceva la anaf imediat după înființare? the_tycoon the_tycoon Bună ziua, Mi-am înființat PFA-ul acum o lună, încă nu am nicio activitate, întrebarea e trebuia să mai depun ceva obligatoriu la Anaf imediat dupa ... (vezi toată discuția)
Plata contributie sanatate LuciaLivia LuciaLivia Eu sunt salariata si sotul meu este in intretinere la mine, in felul acesta beneficiaza de asigurarea de sanatate de stat (cass). Acum a înființat o ... (vezi toată discuția)
Semnatura electronica Jo_Hsn Jo_Hsn Buna ziua. Este obligatorie semnatura electronica atunci când depui declaratia unica pentru un PFI si/sau PFA? (vezi toată discuția)