avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Returnarea banilor sub forma de voucher
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Returnarea banilor sub forma de voucher

Deoarece s-a anulat turneul unei trupe care urma să aibă concert și în România, cei de la iaBilet.ro m-au anunțat că banii pe care i am platit pe bilet îmi vor fi returnați sub forma de voucher pe care îl pot folosi ulterior pentru achiziția de bilete la concerte organizate de METALHEAD sau BestMusiv până pe 31 septembrie 2021. Întrebarea mea este: pot refuza voucherul și să cer sa mi fie banii restituiți?(daca am vreo șansă de izbândă) Eventual in același cont din care am efect și plata biletului.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 15:21, 25 Mai 2020
OUG 70/2020 precizeaza asa:

....
b) în cazul anulării evenimentului sau festivalului sau în cazul imposibilității folosirii biletului de acces la data reprogramării evenimentului sau festivalului, participantul la eveniment sau festival va primi din partea organizatorului un voucher pentru întreaga sumă plătită organizatorului, voucher ce va fi folosit pentru achiziționarea de produse sau servicii din gama oferită de către organizator, conform unui regulament detaliat comunicat de către organizator.

c) în cazul în care voucherul nu este folosit pentru achiziționarea de produse sau servicii până cel târziu la data de 30 septembrie 2021, organizatorul va rambursa toate sumele pe care le-a primit din partea consumatorului până la 31 decembrie 2021.

(2) Organizatorul are obligativitatea de a oferi un termen de cel puțin 30 zile cumpărătorului de bilete pentru a opta între păstrarea valabilității biletului pentru evenimentul sau festivalul reprogramat sau transformarea lui în voucher cu valoare. După expirarea celor 30 de zile biletul devine automat valabil pentru ediția reprogramată a evenimentului sau festivalului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire bani bilete piesă de teatru Bachus20 Bachus20 Bună ziua! Înainte de starea de urgență, am cumpărat 8 bilete la o piesă de teatru care era programată inițial în martie 2020. Aceasta a fost ... (vezi toată discuția)
Concert amanat/reprogramat, recuperare bani auser9911 auser9911 concert amanat/reprogramat Am cumparat online de pe platforma iabilet bilete la un concert de Craciun catre trebuia sa se tina pe data de ... (vezi toată discuția)
Retro music festival, editia 2 teapa pentru toti care au cumparat bilete... ursulici ursulici Retro Music Festival, in 2019 prima editie au avut un succes rasunator... la Romexpo au fost in jur de 35000 de participanti. Entuziasmati, eu si sotia mea am ... (vezi toată discuția)