avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... CONTRACT INCHIRIERE APARTAMENT
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

CONTRACT INCHIRIERE APARTAMENT

Buna ziua,
Locuim intr-un apartament pe care nu am reusit sa il cumparam deoarece dupa vreo 10 ani de judecata intre primarie si niste mostenitori de a saptea spita iviti din America acestia au reusit in urma cu 5 ani sa castige procesul de retrocedare. Intre noi si ei sa semnat un contract pe 5 ani de locatiune care expira pe 1 sept 2020 . Noi vrem sa cumparam un apartament de la un dezvoltator care construieste un bloc de locuinte dar care se finalizeaza in 2021 cam prin septembrie .Intrebarea noastra ar fi daca ne poate ajuta cumva legea sau nu stiu ce orice altceva , context covit etc sa putem prelungi acest contract de locatiune care expira pe 1 sept 2020 cu inca un 1 an ?
Va rugam sa ne ajutatii cu un raspuns .
Va multumim .
Cel mai recent răspuns: acn , utilizator 12:10, 14 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu sunt de acord proprietarii.imobilului.atunci.nu va ajuta nici o lege.Probabil sa nu fie de acord daca chiria plătită de dvs nu a fost conform valorii pieței ci sumele derizorii prevăzute on oug 40 /1999.Din punctul meu de vedere ati avut noroc pt faptul că ați mai prins inca 5 ani în multe cauze nu s-a mai permis prelungirea contractelor considerandu-se ca dupa o deposedare de zeci de ani a dreptului de proprietate este inechitabil ca proprietarii sa nu beneficieze de dreptul dobândit.Daca o sa oferiți o suma ce reflectă valoarea reală probabil o sa fie de acord daca bineinteles nu au alte planuri cu imobilul.
Buna ziua,
Nu ne mai intereseaza sa cadem la pace cu ei si sa le cumparam acum imobilul .Ne am orientat catre un imobil nou care acum este inca in faza de constructie , Ne conditioneaza timpul din pacate si este rau ca nu avem nici o solutie viabila care ne ar putea ajuta.
Va multumim mult pt raspuns .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in conditiile unui contract de locatiune intre doua ... marcel.damaschin marcel.damaschin Buna ziua. In conditiile unui contract de locatiune intre doua persoane fizice, dar cu scopul principal ca locatarul sa reabiliteze si sa repare un imobil ... (vezi toată discuția)
Duplicatul contractului de inchiriere DorinelD DorinelD Buna ziua.Sunt in dubii in legatura cu administratorul blocului la care ii sunt chirias de peste doi ani,in ce sens:pe data de 9 iulie 2017,a expirat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am obtinut gradatie de merit in invatamant la 1 sept. ... nadiuca nadiuca Buna ziua! Am obtinut gradatie de merit in invatamant la 1 sept. 2016 si expira la 31 aug. 2021. De la 1 sept 2019 am intrat in concediu de crestere copil ... (vezi toată discuția)