avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... teren extravilan
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

teren extravilan

Am si eu o intrebare. Acum 9 luni am aflat ca am 4 hectare de teren extravilan. Fiind mostenire de la bunica mea, eu fiind unica mosteniroare. Actele au fost tinute de un var indepartat al meu si acum 9 luni am aflat ca le are el. Am reusit sa iau actul de propietate de la el intr-un final. M-am dus la primarie sa vad si eu unde sunt hectarele ca sa fac certificat fiscal ca sa il pot baga in certificatul de mostenitor. Acum m-au sunat de la primarie ca nu pot sa imi dea certificatul ca mu a fost platit impozitil pe 16 ani. Asta fiind o valuate de aproximativ 3000 ron. Terenul a fost bagat in arenda din 1992 la aceeasi persoana de catte varu meu. Acum cine intrebarea eu nu as vrea sa platesc impozitul pentru ca nu am stiut de existenta terenului, poate sa ma indrume si pe mine cineva ce sa fac. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 10:43, 15 Mai 2020
Obligatia de plata a impozitului se prescrie in termen de 5 ani. Nu trebuie sa platiti decat impozitul pe ultimii 5 ani.
Chiar si asa, certificatul fiscal se poate emite si in cazul in care titularul figureaza cu obligatii de plata, acestea urmand a fi incluse in pasivul succesoral pe care il mosteniti impreuna cu terenul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul pe teren Claudia F. Claudia F. Buna ziua ! Situatia mea se prezinta in felul urmator : In urma decesului mamei in 2002, a ramas o mostenire cuprinzand o suprafata de teren agricol ... (vezi toată discuția)
Certificat atestare fiscala pentru succesiune cyan cyan 1. pentru proprietatile ce vor face obiectul masei succesorale trebuie adus certificat de atestare fiscala? 2. daca proprietatea este detinuta de mai multi ... (vezi toată discuția)
Am un bunic si o bunica care au murit.( denumiți in continuare ... Florina2020 Florina2020 Am un bunic si o bunica care au murit.( Denumiți in continuare X si Y) Ei au avut 2 terenuri extravilan si 1 teren intravilan ce au rămas mostenire la fii ... (vezi toată discuția)