avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acces in imobil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acces in imobil

Am depus divortul si inca nu s-a stabilit primul termen. Din cauza situatiilor foarte tensionate am plecat din casa, bun propriu al meu dinainte de casatorie, casa in care locuieste momentan sotia.
In conditiile in care a schimbat yalele, din pura razbunare, eu cum pot intra in imobil, in mod legal, sa-mi recuperez anumite bunuri proprii?
Exclus un dialog amiabil cu sotia.
Care ar fi pasii legali de urmat? Plangere penala si apoi evacuare?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: alex201888 , utilizator 14:50, 17 Mai 2020
Puteti obtine pe cale de ordonanță președințială bunurile personale!
Practica nu este unitară, însă dacă bunul este înscris în cartea funciară drept locuința familiei, evacuarea în principiu o puteți obține după divorț și partaj și nici nu puteți face acte de dispoziție asupra imobilului, de vreme ce prin cererea de evacuare nu se stabileşte calitatea de bun personal al imobilului (la partaj se va stabili)!
Nu cred ca a facut ea vreo modificare in CF.
In CF sunt trecut unic propietar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din moment ce casa e a dumneavoastră dinainte de căsătorie solicitați în instanta evacuarea ei și despăgubire pentru lunile în care din cauza sicanelor nu ați putut folosi spațiul personal.
Nu trebuie sa așteptați divorțul sau finalizarea partajului.
Sau mergeți acolo și dacă nu va permite accesul în proprietate solicitați ajutorul politiei.
Mergeți cu executor judecătoresc sa faceți inventarul tuturor lucrurilor din apartament. Probabil sa strice și sa înstrăineze multe în aceasta perioada.
Prin ordonanță președențiala, cu un avocat bine pregătit în câteva luni o scoateți din casa.
Ultima modificare: Duminică, 17 Mai 2020
When, utilizator
Va multumesc mult pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuarea sotului in timpul divortului cristina1980 cristina1980 Buna ziua, cateva lamuriri as avea nevoie daca se poate. Sora mea, este casatorita de 12 ani si acum din cauza neintelegerilor a hotarat sa divorteze. La ... (vezi toată discuția)
Evacuare in urma divortului ToaderDaniela ToaderDaniela Sunt proprietara unui apartament dobandit inaiantea casatoriei.In urma divortului cu hotatare definitiva si a partajului si a evacuarii in curs,nu gasesc o ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am o problemă mai complicată: părinții meu au ... Bodand Bodand Bună ziua! Am o problemă mai complicată: părinții meu au avut un apartament pe care intenționau să mi-l dea mie. Înainte de căsătorie, din motive mai ... (vezi toată discuția)