avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie executare silita

Pot initia o contestatie la executarea silita daca in adresa de infiintarea popririi transmisa angajatorului executorul judecatoresc face urmatoarele erori:
1. Textul original este urmatorul
"in baza art.783 din NCPC, va punem in vedere interdictia de a plati c/v sumelor pe care i le datorati ori pe care i le veti datora, asupra tuturor sumelor prevazute de art 70 din legea 254/2013, pentru munca prestata, pentru sumele primite in timpul incarcerarii, pentru sumele aflate asupra lui in momentul intrarii in penitenciar, declarandu-le poprite in masura necesara pentru realizarea obligatiei ce se executa silit, in caz contrar veti suporta.........."
Precizez ca nu sunt, nu am fost si nici nu sunt pe cale sa fiu incarcerat iar art. 70 din legea 254/2013 face referire la executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate.

2. Din nou reproduc textual
"Sumele retinute vor fi virate in urmatoarea ordine, astfel:
"suma de....reprezentand cheltuieli , catre BEJ.......in contul.....deschis la banca............
si
suma de........ reprezentand debit, catre CAR Pensionari......., in contul nr.... deschis la banca......."

Aici mentionez ca, creditorul este cu totul si cu totul altcineva decat acest CAR de care nu am mai auzit pana acum si fata de care nu am nici un fel de datorie.

Va multumesc anticipat
Buna seara,

Da, puteți sa formulați contestație la executare și chiar e indicat in situația expusă. Aspectele indicate de dumneavoastră constituie vicii absolute ale procedurii de executare silită. Contestație la executare se introduce in termen de 15 zile, sa nu pierdeți din vedere acest aspect.

Va recomand sa luați legatura cu un avocat pentru a va consilia cu privire la motivele de contestație, fiind vorba de o procedura formala.

O seara buna.
Cu stima,
Av. Jasmine Oancea

15 zile de la primirea instiintarii sau de la data la care a fost facuta prima retinere de catre angajator. Eu nu am primit nimic la domiciliu, a primit doar angajatorul si datorita situatiei actuale cauzate de pandemie (s-a lucrat alternativ) plicul are o data dar la sediu a ajuns mai tarziu.
Termenul de 15 zile de calculează de la data primei rețineri din venituri sau de la comunicarea unui act de executare silită sau de la momentul luării la cunoștința de executare silită. Pentru siguranța va recomand sa calculati termenul de 15 zile de la momentul la care ați luat la cunoștința de executarea silită.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,va rog frumos sa ma ajutati cu o intrebare in anul ... Cristi48 Cristi48 Buna ziua,va rog frumos sa ma ajutati cu o intrebare In anul 2015 am incetat plata unei rate la Banca,din cauza lipsei financiare Astazi am primit un plic cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as dori sa obtin un raspuns privind legaltatea actiunii ... ionel. ionel. Buna ziua, as dori sa obtin un raspuns privind legalitatea actiunii de executare silita cu care sunt amenintat de o societate de recuperare, daca timpul scurs ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am si eu nevoie de o îndrumare.in 2008 am achiziționat ... Lavinia G. Lavinia G. Buna ziua, am si eu nevoie de o îndrumare.In 2008 am achiziționat un apartament cu credit ipotecar..In urma divorțului de fostul sot creditul nu a mai fost ... (vezi toată discuția)