Buna ziua, as dori sa stiu daca se poate divorta online in perioada aceasta.
Mentionez ca ambii soti traiesc in Romania, insa unul la Brasov si unul la Bucuresti.
Divortul este de comun acord, insa greu gasim o zi sa divortam pe raza judetului unde am fost cununati.
Multumesc!
Divortul se judeca de instanta de la ultimul domiciliu comun al sotilor daca cel putin unul dintre ei mai locuieste in acea raza teritoriala.
Contactati un avocat sa va ajute cu redactarea actelor ca altfel riscati atat sa le intocmiti gresit cat si sa le depuneti la o instanta necompetenta teritorial.
Nu se poate divorța online. Puteți să divorțați în instanță, la Primărie sau la un notar public. Competența este a instanței de la ultimul domiciliu comun al soților, în condițiile în care unul dintre ei mai locuiește acolo.
Divortul poate fi depus , prin avocat, la judecatoria in a carei raza teritoriala ati avut ultima locuinta comuna, cata vreme una din parti mai locuieste efectiv in localitatea unde ati avut aceasta locuinta comuna.
Actiunea care nu indeplineste rigorile legii este anulata, conform art. 194 din Codul de procedura civila.
Paratul poate perfecta o declaratie notariala, prin care mentioneaza ca este de acord cu divortul, respectiv cu revenirea , ori mentinerea numelui dobandit prin incheierea casatoriei.
Reclamantul trebuie sa fie prezent in sala de judecata, actiunea este una personala, iar reprezentarea acestuia intervine in situatii de exceptie.
(nerealizate, in speta).
Hotararea va fi comunicata la adresele precizate de partile litigante, iar aceasta poate fi legalizata prin serviciile postale.
Divort
biskream2009
Pot depune cererea de divort la Judecatoria pe raza domiciliului meu in calitate de reclamant,avand in vedere ca nici eu nici sotia nu mai locuim la acelasi ... (vezi toată discuția)