avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Datorie defunct catre unul dintre mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Datorie defunct catre unul dintre mostenitori

Buna ziua, va rog sa aveti amabilitatea la un raspuns fata de aceasta speta.
Au ramas 2 frati mostenitori cu cote de 1/2 fiecare. Unul dintre ei are incheiate 2 contracte de imprumut la notariat cu defunctul. Datoria defunctului fata de un frate reprezinta pasivul succesoral. Acest pasiv este suportat de ambii mostenitori in cote egale ? In acest caz mostenitor care a imprumutat defunctul iese in pierdere, intrucat jumatate din datorie se acopera din propria cota mostenita. Sau are si alte posibilitati de recuperare integrala a datoriei ? Multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 15:57, 20 Mai 2020
Da, Cel putin asa interpretez eu articolul mentionat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi mostenire/succesiune dinunaedinunae dinunaedinunae Buna seara, Parintii mei au decedat in urma cu 4 ani.Sora mea (care are 3 copii) a decedat inaintea parintilor cu 2 ani. De la deces eu am fost cel care a ... (vezi toată discuția)
Datorie defunct la un comostenitor. am intrebat vreo 4 notari ... stroia_dumitru stroia_dumitru Datorie defunct la un comostenitor. Am intrebat vreo 4 notari iar raspunsul nu a fost unitar. Fiecare interpreteza in felul lui. Va rog, daca un comostenitor ... (vezi toată discuția)
Notificare cezar_iul cezar_iul in cazul in care cineva s-a sinucis si avea o datorie bancara cine se obliga sa o plateasca? persoana nu era casatorita, nu are giranti iar apartamentul in ... (vezi toată discuția)