avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
LIVE, ACUM Sub lupa ANAF: Tranzacțiile intra-grup care ridică semne de întrebare în 2025
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Contabilul poate deveni si reprezentant legal al ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Contabilul poate deveni si reprezentant legal al ONG-ului?

Buna ziua,
O sa va rog sa imi raspundeti si mie la o intrebare.
In cadrul unei ONG - fundatie (infiintata prin OG 26/2000) poate contabilul (care elaboreaza si semneaza printre altele state de plata, balanta, bilant) sa devina si reprezentant legal. Bineinteles prin decizia Consiliului Director. Exista un conflict de interese? De exemplu, in cazul bilantului, va aparea de doua ori semnatura lui. Intrebarea cred ca poate fi valabila pentru orice fel de entitate pt ca legislatia ONG nu este atat de bine reglementata iar la un eventual control autoritatile pot interpreta totul si aplica aceleasi reguli ca in cazul unei simple SC.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2020
Crina Florina, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:19, 20 Mai 2020
Da, cu conditia ca respectivul reprezentant legal (care tine si contabilitatea fiind contabil autorizat) sa fie membru in consiliu director, deci sa faca pate din structura de conducere conform statutului. Nu se poate prin delegare de atributiuni.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2020
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura sau nu pentru bilant ong? Daniela.i. Daniela.i. Buna ziua, sunt presedintele unui Ong si nu sunt in tara pentru un timp. Cum pot proceda ca sa depuna contabila bilantul, fara procura este posibil? (vezi toată discuția)
Contabilitate la asociatie sportiva - fotbal nelutu1988 nelutu1988 Buna ziua! Reprezint o asociatie sportiva cu profil fotbal, deci un ONG, nu facem bani (profit, etc), doar cheltuim. Intrebarea mea este daca trebuie facut ... (vezi toată discuția)
Este compatibila functia de presedinte al asociatiei cu functia de primar? Alin Buzatu 12 Alin Buzatu 12 Buna ziua,sunt presedintele unei asociatii ONG fara remuneratie ,fara contracte actine cu alte societati sau institutii ...intrebarea mea este urmatoarea: Este ... (vezi toată discuția)