avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere parinti si plata somaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere parinti si plata somaj tehnic

Buna tuturor!
Referitor la Legea nr. 59/2020 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea su completarea unor acte normative, precum si pentru stabilirea unor masuri in domeniul protectiei sociale in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2 (publicat în Monitorul Oficial nr. 416 din 19.05.2020) am doua nelamuriri si asta din cauza celor de la ANOFM care m-au bulversat cu raspunsurile lor:
Se acorda zile libere unuia dintre parinti pentru supravegherea copiilor, in conditiile Legii nr. 19/2020, in anul 2020, si pe perioada imediat urmatoare incetarii starii de urgenta, pana la incheierea anului scolar (31 augut) sau pana la terminarea cursurilor (12 iunie)?
Care este termenul in care primesc angajatorii banii de la ANOFM pentru indemnizatiile de somaj tehnic? Desi in lege nu este precizat(sau imi scapa mie), ei zic ca in 15 zile lucratoare.
Multumesc pentru parerile voastre!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:36, 20 Mai 2020
1. Până la încheierea anului școlar.

2. Potrivit legii, plata din bugetul asigurărilor pentru șomaj a indemnizațiilor prevăzute la art. XI alin. (1) din OUG 30/2020 se face în cel mult 15 zile de la depunerea documentelor.
In speta, este vorba despre zile libere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic Zsuzsana Zsuzsana Persoanele cu handicap aflate in somaj tehnic nu mai au scutire de la plata impozitului? In urma calculului angajatorul a retinut pe langa contributia la CAS, ... (vezi toată discuția)
Popriri instituite de bej - retinere in baza oug 53/2020? Oana.Musceleanu Oana.Musceleanu Avand in vedere ca actul normativ nu face distinctie, in baza OUG 53/2020, ca angajatori retinem popririle instituite de BEJ? Art. IV (1)Sumele ... (vezi toată discuția)
Oug 147 mmarianne mmarianne Buna ziua Avand in vedere OUG 147 /2020, se acorda zile libere parintilor pentru supravegherea copiilor pana la 12 ani in situatia in care copilul desfasoara ... (vezi toată discuția)