avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplată pensie alimentară 3 luni consecutiv și peste
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplată pensie alimentară 3 luni consecutiv și peste

Bună ziua,

Am un copil în vârstă de 4 ani. Tatăl lui n-a mai plătit pensia alimentară din luna februarie inclusiv și suntem în luna mai.

Vă rog să mă îndrumați. Ce pot face în acest sens cu cheltuieli cât mai mici din partea mea.

Acest episod se tot repetă, el neplătindu-și pensia la timp. Înțeleg că și-ar fi schimbat jobul și nu a declarat acest lucru în mod legal pentru mărirea pensiei alimentare. Aș vrea să știu cum pot proceda, având în vedere și situația creată de covid.

Vă sunt recunoscătoare în mod anticipat pentru ajutor!
Eu intelesesem ca inainte nu ar fi platit la timp, acum nu a platit deloc. Tinand cont de situatie, poate de data asta nu are de unde si deci doamna face demersuri degeaba. Un tata/mama aflato intr-o situatie dificila financiara nu sunt derbedei. La fel cum sunt mame/tati care trec prin situatii dificile si si-au retrans la minim cheltuielile in aceasta perioada.
Ultima modificare: Vineri, 22 Mai 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunt derbedei ca sunt intr-o situatie dificila, ci cand se sustrag de la plata, cand li se mareste leafa si merg pe burta, cand nu vorbesc/ nu comunica ca sunt intr-o situatie dificila si il lasa pe celalalat parinte sa astepte cu ochii in soare pensia.. Sunt derbedei cand lasa fara sprijin un copil de 4 luni de zile fara sa il intrebe pe copil daca are ce manca., lasand parintele rezident sa se ocupe de asta.
Mergeti la executor cu hotararea si chiar daca nu are salariu, poate are bunuri.
Foarte bine spus gi-jane. Asa e. Chiar si intr-o situatie dificila, in care se afla mai toata lumea, fiecare a gasit cum sa manance si cum sa-si plateasca intretinerea, ba chiar si, in anumite cazuri, tigarile. Ca a fost vorba despre somajul tehnic, de bani pusi de o parte pentru concediu sau pentru renovarea casei etc, ca fiecare si-a redus cheltuielile zilnice, cumva oamenii s-au descurcat si au supravietuit. Intrebarea era cum se numesc cei care, reducandu-si cheltuielile, au taiat de pe lista acestora, pensia alimentara a copiilor.
Mergeti la executor si veti afla si ce resurse are.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensie alimentara- cum pot recupera pensia restanta ? roxanaioana2013 roxanaioana2013 buna ziua.mam divortat in 2011,in urma casatoriei a rezultat un minor....instanta a decis ca tatal copilului sa dea pensie alimentara 170 ron.de atunci si pana ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata daiana_raluca daiana_raluca buna! am divortat de sotul meu,acesta pierzand procesul,fiind obligat la plata cheltuielilor de judecata si a pensiei alimentare.Acesta insa nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara scarlatescu scarlatescu tatal fiului meu refuza de un an sa plateasca pensia alimentara pe motiv ca miam schimbat domiciliu si refuza sa trimita bani antrun cont bancar.e obligat la ... (vezi toată discuția)