avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... concurenta neloiala sau nesanatoasa?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

concurenta neloiala sau nesanatoasa?

buna!
Am si eu o problema. Nu stiu daca e mare sau mica. Sunt managerul unui fast-food dintr-un complex comercial din Timisoara si unul din vecinii nostri(adica un alt fast-food din acelasi food-court ) si-a scris mare pe perete " if it's not (denumirea firmei lui) it's not healthy. intrebarea mea este daca are dreptul sau daca este ilegal ce a scris pentru ca sincer mie mi se pare ilegal avand in vedere ca el nu are de unde sa stie cat de sanatoasa este mancarea noastra.
va multumesc si astept pareri sau sfaturi.
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2009
larion mona, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 23:59, 16 Decembrie 2009
Din punctul meu de vedere este total nelegal! Fiindca este concurenta neloiala si totodata sustine un neadevar prin reclama respectiva. Parerea mea este ca daca faceti sesizare la Oficiul pentru Protectia Consumatorului va fi sanctionat contraventional si obligat sa renunte la acel panou publicitar!B-)
Dupa apararea mea fapta "vecinului" dvs constituie una din infractiunile prevazute si sactionate de Lege concurentei nr.11/1995. Nu am varianta actualizata a legii dar am sa v-o trimit maine si consider ca este cazul sa luati masuri, intrucat vi se aduc pagube materiale serioase.
Buna seara. Fratilor, am impresia ca nu este vorba de asa ceva.
Intrebare pentru user: if it's not este denumire firmei , ok. Exista o firma ( in sensul material, postata pe perete) , pe care scrie doar : if it's not? Iar restul : it's not healthy , este separat de prima fraza , sau cele 2 fraze alcatuiesc o propozitie?
Fiindca eu ma gandesc foarte serios ca vecinul , nu are niciun interes in a-si face antireclama, in fond, si el vinde tot mancare fast food! Si atunci, asa cum vad eu logic lucrurile, omul vrea doar sa spuna ca: daca nu consumi fast food este nesanatos , o chestiune contrara mentalitatii ( confirmata si medical) conform careia mancarea fast food este nesanatoasa!
Iar daca este asa cum spun eu, nu este nicio ilegalitate. Dimpotriva , omul vrea sa darame ,,mitul" cu nocivitatea mancarii de acest tip, spunand: daca nu este , este nesanatos( traducerea aproximativa).
Ce spuneti?
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2009
ContSters47264, utilizator
Din cate inteleg eu, panoul vrea sa spuna ca daca mancarea nu este de la restaurantul X (al lui), este nesanatoasa. Adica numai mancarea lui este sanatoasa, restul este nesanatoasa. Nu este antireclama.
exact asta vrea sa spuna. dar de unde stie el ca mancarea celorlalti este nesanatoasa? cine-i da dreptul sa spuna asta?
din cate stiu este interzis sa afirmi intr-o reclama ca produsul tau este cel mai......
vedeti reclama de la carlsberg unde spune ca " probabil cea mai buna bere din lume" li s-a interzis sa foloseasca sloganul ' cea mai buna bere din lume" exact din acelasi motiv. nu poti ca producator sa afirmi asta, e chestie de gusturi in primul rand si nici nu ai tu puterea sa stabilesti ce este cel mai sanatos sau cel mai bun etc

Alte discuții în legătură

Mc donald's - actionare in instanta pentru daune Dani1993 Dani1993 Bună seara am nevoie de o părere și mă gândeam ca poate mă ajuta cineva cu un sfat..Începând cu 2014 am început sa mănânc fastfood intre 3 și 5 ori ... (vezi toată discuția)
Autorizatii / acte / avize necesare pentru deschiderea unui restaurant / fast-food - ghid complet - MariusDSV MariusDSV Ce urmeaza sa scriu nu o sa fie o intrebare pentru specialisiti ci mai degraba un ghid pentru cei care vor sa-si deschida o societate comerciala care o sa ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinilor !!!! gabordorina gabordorina Buna ziua, Daca ma poate lamuri cineva .... Am inchiriat un spatiu comercial la casa. Are intrare direct din strada. Exista acordul vecinilor pentru ... (vezi toată discuția)