avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Daca am suspiciunea ca un fost angajat programator a ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Daca am suspiciunea ca un fost angajat programator a furat codul de la mine din firma si il foloseste intern pentru actualul angajator?

Daca am suspiciunea ca un fost angajat programator a furat codul de la mine din firma si il foloseste intern pentru actualul angajator, cum pot eu verifica acest lucru?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 05:11, 5 Iunie 2020
Fără să îl dați în judecată nu puteți verifica. Adică nu puteți merge peste oameni și să le verificați lucrările.
În plus, și dacă ajungeți în instanță, sarcina probei tot Dvs. vă revine.
Cu excepția situației în care ați putea identifica o infracțiune la care să se încadreze și atunci organul penal ar face cercetări.
Ultima modificare: Duminică, 24 Mai 2020
Geanina DRIAN, Avocat
Daca nu aveti codul inregistrat la ORDA/ RNPC, el nu este protejat de lege. Oricine poate sustine ca e al lui, l-a cumparat, etc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate n-a furat codul sursa, ci doar algoritmul. In UE algoritmii nu se pot breveta sau proteja intelectual, exista doar drepturi de autor pentru codul sursa. Deci se pedepseste plagiatul de cod sursa, nu se poate pedepsi copierea unui algoritm.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare osim - tabel excel. ca ce?? adela05 adela05 Un tabel in excel care completat da anumite date de business, ca ce poate fi inregistrat la osim? (vezi toată discuția)
Încălcarea dreptului de propietate intelectuală Antik Antik Mă confrunt cu următoarea situație Am elaborat și publicat în mod independent mai multe lucrări de specialitate și le-am încărcat pe diferite ... (vezi toată discuția)
Înregistrarea unui program de calculator la orda este opozabilã în orice stat membru ue? sandro sandro Doresc sa inregistrez la ORDA (Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor) un program de calculator, pe care insa il voi vinde in mai multe tari ale Uniunii ... (vezi toată discuția)