avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Discriminare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Discriminare

Buna ziua
Va rog sa ma lamuriti daca in cazul functionarilor publici cu aceleasi drepturi si obligatii si care lucreaza in schimburi, seful nemijlocit ii planifica in mod nejustificat sa lucreze spre exemplu doar sch. I sau doar sch. II, este discriminare si daca da ce trebuie facut si ce consecinte ar putea fi.
Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Mai 2020
s.sttefan, utilizator
In cadrul relaţiilor de muncă funcţionează principiul egalităţii de tratament faţă de toţi salariaţii şi angajatorii.

Este considerată contravenție discriminarea în muncă a unei persoane pe motiv că aparține unei anumite rase, naționalități, etnii, religii, categorii sociale sau unei categorii defavorizate ori din cauza convingerilor, vârstei, sexului sau orientării sexuale. Interdicția la discriminare se aplică atunci când vine vorba de:
- încheierea, suspendarea, modificarea sau încetarea raportului de muncă;
- stabilirea și modificarea atribuțiilor de serviciu, a locului de muncă sau a salariului;
www.avocatnet.ro/articol_536...

In acest caz, puteti sesiza Inspectia Muncii si/sau CNCD - Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii pentru discriminare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Vorbim despre tratamentul special sau preferențial care contravine legii atunci când este legat de practici discriminatorii.

Trebuie sa demonstrați faptul ca, într-adevăr, este vorba de o discrimare pentru unul dintre motivele prevazute în legislatie: pe motive de vârstă, sex, handicap, origine etnică sau rasială, religie sau convingeri și orientare sexuală.

În acest caz, puteți depune o plângere la Inspecția Teritoriala a Muncii. Important este sa nu depuneți aceasta petiție anonima, iar angajatorul va putea răspunde contravențional (amenda, avertisment).

Editat: citare mesaj in intregime
Ultima modificare: Duminică, 24 Mai 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discriminare pe criteriu de nationalitate? maziluflorin26 maziluflorin26 am sunat la o firma de recrutare forte de munca in strainatate ,din tg muresi si mi sa spus ca daca nu am dubla cetatenie maghiara-romina nu pt fi candidat la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! este legal ca o discoteca sa permita accesul doar ... cat1000 cat1000 Buna ziua! Este legal ca o discoteca sa permita accesul doar studentilor, pe baza carnetului de student? Se poate considera discrimare? Exista vreo lege care ... (vezi toată discuția)
Cncd - interpretare ordonanta 137/2000 ContSters256771 ContSters256771 Ma confrunt si eu cu o problema la CNCD (Consiliul NaŃional pentru Combaterea Discriminarii). Este vorba de o petitie pentru un anunt de angajare in care ... (vezi toată discuția)