avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conducere cu permis anulat, consecinte?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conducere cu permis anulat, consecinte?

Permis suspendat 90 de zile, in a 87-a zi oprit de politie si intocmit dosar penal pt conducere cu permis suspendat, data de 06.08.2018, am incheiat procesul pe data de 05.10.2019 din care am primit o amenda penala de 4.500 lei si 500 lei cheltuieli de judecata, am platit suma totala , apoi masura complementara s-a anulat la politia ilfov permisul in urma amenzii penale primite in instanta, au trecut 6 luni de la data hotararii definitive si irevocabile si aveam dreptul sa sustin examenul de conducere, am scos cazier judiciar si am obtinut dosarul cu fisa medicala si test psihologic pe data de 22.05.2020 vineri urmand ca pe data de 25.05.2020 luni sa programez/sustin examenul scris, insa pe data de 23.05.2020 sambata am fost depistat in trafic la volan si intocmit un alt dosar penal pentru conducere cu permis anulat. Nu am savarsit incalcari ale codului penal rutier, nu am avut alte incadrari, doar atat... as fii interesat de consecinte de aici inainte. Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 24 Mai 2020
RzvC, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florin Cornea , Consilier juridic 06:28, 26 Mai 2020
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.
Ma indoiesc de acest raspuns ,pentru ca am avut permis 15 ani... este o diferenta intre detine si anulare si a nu fii posedat vreodata...

gi-jane2 a scris:

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.


2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
in momentul cand v-a prins, posedati permis?
a, era anulat ? daca e ANULAT, inseamna ca nu aveti, nu posedati sau oricum vreti sa ii ziceti.
Si eu ma indoiesc ca o sa faceti puscarie, pt ca judecatororii sunt blanzi cu astfel de indivizi, dar asta e fapta- conducere fara permis, in cazul dvs, si cu intentie.

doar atat...

Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Din acest lucru inteleg ca este alta incadrare ,mai blanda, conducand cu permis anulat... nu mi-a fost anulat in instanta ci dupa primirea amenzii penale ca o pedeapsa.complementara.... si tot odata depasisem deja toate termenele pedepsei anterioare (achitat si prin plata amenzii si prin trecerea a 6 luni de la pronuntare definitiva) ... eram curios daca este cineva care cunoaste acest aspect ,daca sunt pasibil in afara de pedeapsa cu suspendare ,nu stiu daca mai pot primi inca o amenda penala, sau de anularea dreptului de a mai poseda permis sau o amanare de pana la 5 ani pana a sustine un examen... etc multumesc
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vi s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute si pedepsite de art. 335 alin. 2 c.p.
ART. 335 c.p.
Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive*).

Dreptul sa va prezentati la examen il aveti in continuare, numai ca in situatia in care veti fi trimis in judecata si condamnat, permisul obtinut se anuleaza. Ulterior o sa aveti probleme cu obtinerea altui permis, deoarece trebuie sa va reabilitati.
Anagajati-va avocat specializat in astfel de cauze si stabiliti impreuna cu el strategia apararii.
Ultima modificare: Duminică, 24 Mai 2020
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

Alte discuții în legătură

Ce e mai grav? Marius Rß Marius Rß Sa conduci fara permis sau sa conduci cu permis suspendat ? (vezi toată discuția)
Condus fara permis de conducere helene alexia helene alexia Prietenului meu in anul 2016 a facut un accident si ia luat permisul de conducere sa judecat pentru acel accident si urma sai dea permisul inapoi ca lau gasit ... (vezi toată discuția)