avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conducere cu permis anulat, consecinte?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conducere cu permis anulat, consecinte?

Permis suspendat 90 de zile, in a 87-a zi oprit de politie si intocmit dosar penal pt conducere cu permis suspendat, data de 06.08.2018, am incheiat procesul pe data de 05.10.2019 din care am primit o amenda penala de 4.500 lei si 500 lei cheltuieli de judecata, am platit suma totala , apoi masura complementara s-a anulat la politia ilfov permisul in urma amenzii penale primite in instanta, au trecut 6 luni de la data hotararii definitive si irevocabile si aveam dreptul sa sustin examenul de conducere, am scos cazier judiciar si am obtinut dosarul cu fisa medicala si test psihologic pe data de 22.05.2020 vineri urmand ca pe data de 25.05.2020 luni sa programez/sustin examenul scris, insa pe data de 23.05.2020 sambata am fost depistat in trafic la volan si intocmit un alt dosar penal pentru conducere cu permis anulat. Nu am savarsit incalcari ale codului penal rutier, nu am avut alte incadrari, doar atat... as fii interesat de consecinte de aici inainte. Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 24 Mai 2020
RzvC, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florin Cornea , Consilier juridic 06:28, 26 Mai 2020
Va multumesc de raspuns, deci pot urma in continuare procedura de obtinere a permisului il pot obtine si circula pana la pronuntarea instantei in noul proces,Este corect?

Buna seara,

Puteti obtine permisul de conducere, insa, in cazul suspendarii sub supraveghere(art.91 din Codul penal ), acesta este anulat.

Numai in cazul aplicari art, 83 din Codul penal, cand este dispusa amanarea aplicarii pedepei, nu rezulta interdictii, decaderi , ori incapacitati , ce rezulta in mod firesc, dintr-o condamnare.

Ultima modificare: Luni, 25 Mai 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Pai nu prea puteti.Era bine sa puneti intrebarea dupa ce vi s-a anulat permisul de conducere.In acel moment NU mai aveati permis de conducere adica erati exact in situatia de dinainte de a obtine permisul.Cititi cu atentie art. 116 din legea 195/2002 actualizata.Aveti toate detaliile ce va intereseaza in link-ul dat.[ link extern ] .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce e mai grav? Marius Rß Marius Rß Sa conduci fara permis sau sa conduci cu permis suspendat ? (vezi toată discuția)
Condus fara permis de conducere helene alexia helene alexia Prietenului meu in anul 2016 a facut un accident si ia luat permisul de conducere sa judecat pentru acel accident si urma sai dea permisul inapoi ca lau gasit ... (vezi toată discuția)