avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Continuitate la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Continuitate la locul de munca

Buna ziua! In urma somajului tehnic care a durat din 23 martie-4 mai 2020, vreau sa stiu daca angajatorul are sau nu obligatia de a ma pastra angajat timp de minim 6 luni de la reluarea activitatii. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:31, 25 Mai 2020
Bună seara,

Confirm legislației actuale (Codul Muncii) o astfel de obligație nu exista în sarcina angajatorului.
Într-adevăr, exista un articol în forma inițială a OUG 30/2020 care impunea aceasta obligație în sarcina angajatorului, însă s-a renunțat la acest articol atunci când a fost publicata ordonanta în Monitorul Oficial.
Angajatorul nu are obligatia de a va pastra angajat timp de minim 6 luni de la reluarea activitatii. dupa terminarea perioadei de somaj tehnic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitatea de a ramane/reveni in concediu de crestere copil oanamariatab oanamariatab Buna ziua, Copilul meu urmează sa împlinească vârsta de 2 ani pe 28 mai 2020. La data de 16 martie, ma aflam in concediul de crestere copil, si ... (vezi toată discuția)
Somaj cândea_sorina cândea_sorina Din 23 Martie 2020 am intrat in somaj tehnic. Vineri sunt chemata la firma sa semnez incheierea activitatii din cadrul firmei. La cate salarii compensatorii am ... (vezi toată discuția)
Ce obligatii impune primirea somajul tehnic la reluarea activitatii? yoyo_lia yoyo_lia 1. Angajatorul privat cu activitate suspendata cf decret 195/16.03..2020 cu angajati in somaj tehnic platit de stat are obligatia dupa reluarea activitatii de ... (vezi toată discuția)