Buna ziua
As dori sa știu ce modalitate legală se poate găsi pentru ca viitorul meu soț sa îmi poată lasă moștenire un apartament.
Urmează sa ne căsătorim,amândoi suntem la a doua căsătorie,amândoi avem copii din căsătoria anterioară,fără copii comuni.
Am căzut de comun acord sa încheiem un Contract prenupțial și in contract sa fie stipulat ca apartamentul îmi va reveni mie după moartea lui,iar afacerea,alte bunuri imobiliare sa-i revină fiului acestuia.
Avocatul care întocmește contractul prenupțial spune ca acest lucru nu poate fi trecut in contract,doar in testament.
Din câte știu,testamentul poate fi contestat,poate fi modificat pe parcursul vieții.
Exista o modalitate legală pentru a fi stipulat clar ,ca in cazul morții lui eu pot mosteni acel bun?
Va mulțumesc!
Buna ziua
Căsătoria se va încheia in America, el având dubla cetățenie ( romană și americană)
Convenita matrimoniala se va încheia tot aici.Tot aici a încheiat și living trout(testamentul).Cele doua documente își produc efectul și in România?
Întreb asta pentru ca acel apartament pe care vrea sa mi-l lase se afla in România.In România mai are și alte bunuri imobiliare,dar marea parte a bunurilor,inclusiv afacerea se afla in America.
Repet întrebarea:Conventia matrimoniala și respectiv testamentul au efect juridic și pe teritoriul României?
Va mulțumesc!