avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... completare fisa SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

completare fisa SSM

Buna ziua,

Cum se completeaza fisa SSM pentru seful de birou daca mai are un singur superior?La "instruit semneaza seful de birou iar la "cel care a instruit" si cel care a "verificat instruirea" semneaza superiorul lui ierarhic?
Multumesc
Buna ziua,
Un singur superior in afara de "patron" sau "patonul este singurul suparior?
In prima faza...semneaza superiorul la "cel care a instruit" si patronul la "cel care a verificat instruirea".
In a doua faza...semneaza "patronul" in ambele locuri si Lucratorul SSM poate testa " aleatoriu" lucratorul la un anumit interval... ( sa zicem,..o luna de la efectuarea instruirii...)
Ultima modificare: Luni, 25 Mai 2020
Ionut.ion, utilizator
da este un sigur "patron"' atunci se semneaza patronul in cele dpoua locuri nu?
Art. 81 din H.G. 1425/2006
(1) Rezultatul instruirii lucrătorilor în domeniul securității și sănătății în muncă se consemnează în mod obligatoriu în fișa de instruire individuală, conform modelului prezentat în anexa nr. 11, cu indicarea materialului predat, a duratei și datei instruirii.
(2) Completarea fișei de instruire individuală se va face cu pix cu pastă sau cu stilou, imediat după verificarea instruirii.
(3) După efectuarea instruirii, fișa de instruire individuală se semnează de către lucrătorul instruit și de către persoanele care au efectuat și au verificat instruirea.
(4) Fișa de instruire individuală va fi păstrată de către conducătorul locului de muncă și va fi însoțită de o copie a ultimei fișe de aptitudini completate de către medicul de medicina muncii.

Art. 96
(4) Verificarea instruirii periodice se face de către șeful ierarhic al celui care efectuează instruirea și prin sondaj de către angajator/lucrătorul desemnat/serviciul intern de prevenire și protecție/serviciile externe de prevenire și protecție, care vor semna fișele de instruire ale lucrătorilor, confirmând astfel că instruirea a fost făcută corespunzător.

Cum "patronul" este cel mai mare "sef", eu consider ca poate semna in ambele locuri.
Sau ca poate semna Lucratorul desemnat ( LD) in dreptul celui ce a verificat instruirea.

Asteptati si alte sugestii, eu as "merge" pe varianta de mai sus, "patronul" semneaza in ambele locuri si L.D. face o testare periodica, conform art. 96 de mai sus.
da... aici am dubii este oki daca semneaza in ambele locuri "patronul"?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Lucratorul desemnat nu poate semna la verificat instruirea atata timp cat el o face. Patronul va semna in ambele rubrici.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in fisele ssm la instruit semneaza salariatul,apoi ... MariaTocileanu MariaTocileanu Buna ziua, in fisele ssm la instruit semneaza salariatul,apoi il verifica seful de birou si vreau sa stiu cine poate semna la verificare:LD, repr.SEEP sau ... (vezi toată discuția)
Semnatura verificare instruire periodica de ssm ivanovandrei ivanovandrei Buna ziua, In cazul instruirii periodice de SSM, lucratorul semneaza la cel instruit, conducatorul locului de munca la cel care a instruit. Cine semneaza la ... (vezi toată discuția)
Instruire la locul de munca 10188 10188 Buna ziua, Instruirea la locul de munca este facuta de conducatorul locului de munca. Verificarea acestei instruiri este facuta de conducatorul direct al ... (vezi toată discuția)