avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua, in fisele ssm la instruit semneaza ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua, in fisele ssm la instruit semneaza salariatul,apoi ...

Buna ziua, in fisele ssm la instruit semneaza salariatul,apoi il verifica seful de birou si vreau sa stiu cine poate semna la verificare:LD, repr.SEEP sau seful ierarhic superior al sefului de birou.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 21:07, 3 Septembrie 2020
Buna ziua,
O sa semneze cel instruit, cel ce a facut instruirea ( lucratorul desemnat/SIPP/SEPP-in cazul instruirii introductiv generale sau seful locului de munca- in cazul instruirii la locul de munca sau periodice) si seful direct celui ce a facut instruirea o sa semneze la "cel care a verificat insusirea cunostintelor".
Normele metodologice de aplicare a legii ssm aprobate prin HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art. 94 Inceperea efectiva a activitatii la postul de lucru de catre lucratorul instruit se face numai dupa verificarea
cunostintelor de cate seful ierarhic superio
r celui care a facut instruirea si se consemneaza in fisa de instruire
individuala.
-art.96 (4) Verificarea instruirii periodice se face de catre seful ierarhic al celui care efectueaza instruirea si prin sondaj de catre angajator/ lucratorul desemnat/ serviciul intern de prevenire si protectie/ serviciile externe de prevenire si protectie, care vor semna fisele de instruire ale lucratorilor, confirmand astfel ca instruirea a fost facuta
corespunzator.
Va multumesc foarte mult!o zi frumoasa!
Nu trebuie uitat ca in cazul instruirii periodice vertificarea instruirii se va face conform celor stabilite in programul de instruire-testare
ART. 96 din NM de aplicare a Legii 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006
(1) Instruirea periodică se efectuează de către conducătorul locului de muncă.
(2) Intervalul dintre două instruiri periodice şi periodicitatea verificării instruirii vor fi stabilite prin programul de instruire-testare elaborat la nivelul întreprinderii şi/sau unităţii potrivit prevederilor art. 15 alin. (1) pct. 8, în funcţie de condiţiile locului de muncă şi/sau postului de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare fisa ssm iuga florina iuga florina Buna ziua, Cum se completeaza fisa SSM pentru seful de birou daca mai are un singur superior?La \"instruit semneaza seful de birou iar la \"cel care a ... (vezi toată discuția)
Semnatura verificare instruire periodica de ssm ivanovandrei ivanovandrei Buna ziua, In cazul instruirii periodice de SSM, lucratorul semneaza la cel instruit, conducatorul locului de munca la cel care a instruit. Cine semneaza la ... (vezi toată discuția)
Completare iper fise ssm 10188 10188 Buna ziua, Sunt serviciu extern la o companie cu cca 600 salariati. Completarea in fisele de SSM a instruirii periodice ar trebui facuta de conducatorii ... (vezi toată discuția)