avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarizare de la SSD la S !
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarizare de la SSD la S !

O persoana este angajata momentan in sistemul bugetar ca si inspector IA in cadrul unei primarii.Este absolventa de SSD iar in februarie va sustine licenta pentru studii de lunga durata.Va deveni inspector de specialitate IA deoarece lucreaza in domeniu?.Cum il va afecta noua lege a salarizarii unitare?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 14:28, 16 Decembrie 2009
Buna ziua !
Va rog sa ne lamuriti in ceea ce priveste incadrarea persoanei !? Spuneti la inceput ca este "angajata momentan in sistemul bugetar ca si inspector IA in cadrul unei primarii" , iar la sfarsit intrbati daca "va deveni inspector de specialitate IA deoarece lucreaza in domeniu". Daca este angajata pe grad I A , va fi platita si in continuare pe grad I A, dar pentru coeficientul prevazut la "S" in anexa.
Cu stima !
Daca a absolvit acele studii SSD (cand inca mai existau, adica anterior 2004), dupa sustinerea examenului de licenta, in conformitate cu prevederile legii 330/2009, va fi promovat, conform Anexei I (pentru personal contractual) art.(8):
" Absolventii invatamantului superior de lunga si scurta durata, care la data trecerii pe functia corespunzatoare studiilor absolvite erau incadrati pe functii cu un nivel de studii inferior, specifice domeniului in care au absolvit studiile universitare, se incadreaza la gradul profesional imediat superior gradului de debutant, pastrandu-si gradatia avuta la data promovarii, numai in masura in care atributiile din fisa postului au fost modificate in mod corespunzator. "
Adica va fi incadrat ca si referent/inspector de specialitate cu studii superioare, gradul II, conform gradatiei corespunzatoare de vechime.
Daca atributiile postului raman aceleasi nu se modifica ,mai pastrez gradatia IA pe care o am in acest moment?
V-am explicat: pentru a promova pe un post cu studii superioare, este absolut necesar ca fisa postului sa fie completata si actualizata (adica atributiile vor fi mai complexe, probabil).
Dupa promovare, nu veti mai avea gradul profesional IA ci II.
Pana atunci, la reincadrare (tot pe SSD), de la 01.01.2010, veti avea acelasi grad profesional ca la 31.12.2009 (respectiv IA) si o gradatie de vechime corespunzatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovarea personalului contractual alycam82 alycam82 Buna ziua! m-am consultat cu mai multi colegi in domeniu, dar fiecare are alta opinie, tocmai de aceea m-am gandit sa va solicit ajutorul : ,,Promovarea ... (vezi toată discuția)
Echivalare studii cory1983 cory1983 Buna ziua, Am urmatoarea problema In 2005 am terminat colegiu UTCB durata 3 ani finalizat prin licenta. De la UTCB am primit o adeverinta pt recunoasterea ... (vezi toată discuția)
Promovare in urma obtinerii diplomei de licenta CO.COS CO.COS In ce act normativ este reglementata promovarea in urma obtinerii diplomei de licenta, de pe postul de asistent medical cu scoala postliceala pe postul de ... (vezi toată discuția)