avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA venit UK extra
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA venit UK extra

Buna ziua,

As dori sa stiu si eu cu siguranta daca informatiile pe care le am sunt corecte sau nu.
In momentul de fata sunt angajat in Romania cu norma intreaga. Doresc sa imi fac PFA pentru un contract de colaborare in Consultanta IT pentru o firma din UK.
Doresc sa fac acest PFA si sa aleg baza de calcul pe norma de venit. Avand in vedere ca sunt deja salariat cu norma intreaga am gasit ca pot beneficia de o reducere de 60% pe Bucuresti. Norma de venit pentru IT este 33000 iar daca se aplica reducerea, baza de calcul ar fi 13200 care este sub pragul de 12 salarii.
Intrebarile mele:
1. Calculele sunt corecte si posibile?
2. Exista o posibila problema ca venitul este din UK?
3. Daca venitul este sub prag si sunt deja angajat platesc CAS si CASS?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: lord_costin , utilizator 13:14, 15 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Da.
2. Nu.
3. Nu.
Buna ziua,
As mai avea o intrebare. Am deschis PFA la ONRC si am primit documentele.
Am sunat la ANAF si au zis ca nu trebuie depusa declaratia 70 si nici 91 deoarece oricum sunt neplatitor TVA pana la plafon si inregistrarea este deja facuta deoarece au baza comuna cu ONRC. Eu incasand bani intra-comunitar am nevoie de cod TVA pentru facturare? Daca da cum il obtin?
Va multumesc.
Am uitat sa mentionez la intrebarea de mai sus, clientul meu nu este inregistrat ca platitor de TVA in UK. Multumesc.
Buna ziua,
Deoarece veti presta servicii intracomunitare trebuie sa obtineti in prealabil un cod special de TVA, prin depunerea la ANAF a declaratiei 091, Trebuie clarificat statutul clientului din UK din punct de vedere TVA ; daca clientul este persoana impozabila din punct de vedere TVA (nu este persoana fizica sau organizatie ) va trebui sa va comunice la randul lui un cod de TVA si atunci veti factura fara TVA si veti depune declaratia 390 in lunile cand aveti facturi emise catre UK.
Buna ziua,
Am lamurit la ANAF direct. Cum am mentionat anterior, clientul nu este impozabil TVA. Clientul nefiind impozabil nici eu nu am nevoie de cod TVA.
Va multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva - serviciu non ue - pfa Bașar Andrei Bașar Andrei Buna ziua Vin către voi pentru ajutor deoarece am o nelămurire: 1.Am un pfa norma pe venit prestare servicii it către clienti din uk, întrebarea ar fi ... (vezi toată discuția)
Facturare servicii traducere cu beneficiar in uk Teo8102 Teo8102 Buna ziua, un PFA care efectueaza traduceri pentru o companie din UK, platite in £, va emite factura in lire sau in lei? Este necesar sa mentioneze ceva ... (vezi toată discuția)
Facturare intracomunitara pe pfa cu norma de venit catalinmihuleac catalinmihuleac Buna ziua, Sunt consultant in IT si am un PFA cu norma de venit. De curand, am facturat servicii unui client din Cehia. Am fost la ANAF si am luat cod de TVA, ... (vezi toată discuția)