avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzare drepturi succesorale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzare drepturi succesorale

Bună seara! Sunt mostenitor într-un titlu de proprietate impreuna cu încă alți 2 moștenitori. Nu este posibila împărțirea amiabila la notar, deoarece una din părți refuza nejustificat stabilirea cotelor ce ne revin. Una dintre părți, cea de a 3 a, dorește să-mi vândă partea sa de mostenire. Se poate face aceasta tranzactie la notar? Sau este obligatorie depunerea în instanta a unei cereri de dezbatere succesorala? Cum se procedează într-o asemenea situație? Chem în judecata doar pe mostenitorul care refuza dezbaterea notariala, sau pe toți ceilalți succesori? Mulțumesc!
Coproprietarul respectiv va poate vinde dvs cota sa.
Nu aveti ce moștenire să dezbateti din moment ce toti proprietarii sunt in viata.
Buna seara,

Cota-parte din dreptul de proprietate poate fi instrainata fara acordul celorlalti coproprietari si fara a fi efectuat partajul.

Dezbaterea succesorala intervine in caz de deces, orice pact asupra unei succesiuni viitoare este nul absolut.
Mulțumesc pt răspuns! Nu am menționat faptul ca în titlul de proprietate invocat titular este bunicul nostru, care a decedat în anul 1980.

CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:

Buna seara,

Cota-parte din dreptul de proprietate poate fi instrainata fara acordul celorlalti coproprietari si fara a fi efectuat partajul.

Dezbaterea succesorala intervine in caz de deces, orice pact asupra unei succesiuni viitoare este nul absolut.


Nu este posibila împărțirea amiabila la notar, deoarece una din părți refuza nejustificat stabilirea cotelor ce ne revin.


cum nu ati dezbatut succesiunea, tocmai asta e problema, ca nu stiti cat e cota fiecaruia.
In titlul de proprietate mentionat,noi cele 3 parti suntem trecuti ca si mostenitori ai bunicului decedat in anul 1980.Era esential sa precizez asta inca din postarea initiala.

Alte discuții în legătură

Mostenire si titlu de proprietate Luminita Mihaela Luminita Mihaela Buna ziua. In anul 1995, cand s-a facut tiltul de proprietate pt o suprafata de 9 ha, la proprietari a fost trecut strabunicul meu (decedat in 1983)si ca ... (vezi toată discuția)
Certificat de moștenitor. cum se poate dobândi când nu se prezintă toți succesibilii la notar? dorel13 dorel13 Suntem 4 frati. Unul dintre frati a murit inaintea mamei noastre. fratele avea sotie si copii. Parintii nostrii sunt morti de peste 10 ani si nu am dezbatut ... (vezi toată discuția)
Avem un titlu de proprietate pe 8 ha terenuri pe numele a trei ... niculina55 niculina55 Avem un titlu de proprietate pe 8 ha terenuri pe numele a trei surori decedate la aceasta data. Cum putem face iesirea din indiviziune pe cale amiabila,noi ... (vezi toată discuția)