avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transmiterea proprietatii de la parinti la copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transmiterea proprietatii de la parinti la copii

Buna dimineata!
am nevoie de un sfat corect din punct de vedere legal in urmatoarea situatie:mama mea care are un frate si doar tatal in viata, mama a decedat in urma cu aproximativ 2 ani, a primit vestea din partea tatalui ca acesta doreste sa treaca in acte ca mostenitor pe fiul lui(casa si pamant).
este posibil acest lucru ?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 11:37, 27 Mai 2020
Bunicul poate să-și dea bunurile cui vrea, însă dacă acea casă și terenul au fost bun comun cu soția lui, nu e proprietar exclusiv. Are și mama dvs. o cotă din ele, deci bunicul nu i le poate ceda în întregime fiului.

Dacă nu s-a dezbătut succesiunea după bunica cred că e momentul să îi spuneți mamei să înceapă procedura.

nu, dupa decesul bunicii mele(mama mamei mele) nu s-a facut nici un demers legal.

Ionut.ion a scris:

Buna ziua,
Poate prin vanzare 'la pretul pietei". Sau contract de intretinere,,,
Cat este in viata poate face ce doreste cu propriile bunuri.
Ati facut succesiunea in urma mamei dvs.?
P.S. Scuze, succesiunea in urma mamei mamei dvs., bunicii dvs.

Atunci sa faca succesiunea in urma mamei dumneaei ( bunurile proprii bunicii dvs. se impart in cota de 1/4 pentru sot si 3/4 pentru copii- mama si frate mamei dvs.).
Abia apoi poate face ce doreste bunicul dvs. cu partea dumnealui.
Nu va intelegeti amiabil sa mergeti, mearga, la notar, discutati cu un avocat si sa ceara dezbaterea succesiunii prin instanta.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2020
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire bunuri de la bunic Raimonda Raimonda Va prezint urmatoarea situatie: -casa construita de parintii mei in 1960,dar pe numele bunicului -taxele casei platite de parintii mei -exista ... (vezi toată discuția)
Suntem 2 frati si mama. tata a decedat in 2021. vrem sa dezbatem ... silviu1975 silviu1975 Suntem 2 frati si mama. Tata a decedat in 2021. Vrem sa dezbatem succesiunea dupa bunici, parintii tatalui meu. Tata mai are 2 frati, ambii in viata. Nu am ... (vezi toată discuția)
Succesiunea nefacuta??? Christyne Christyne As avea nevoie de un raspuns specializat in urmatoarea situatie:mama mea a murit acum 6 ani si nu am facut succesiunea de atunci, tatal meu doreste ca ... (vezi toată discuția)