Ce drepturi am dupa decesul sotului cu care am 20 ani de cocubinaj si o garsoniera pe numele lui? Mentionez ca are doi copii casatoriti dintr o casnicie anterioara si vor sa ma dea afara dupa deces!
Buna seara,
Daca sotul nu va lasa macar un testament atunci cautati-va o casa.
Cand s-a dorit semnarea unei legi care sa reglementeze aceste situatii s-a iesit in strada sunandu-se ca suntem tara crestina.
GHINION!
Dvs., în calitate de soție supravieţuitoare, aveți un drept de abitatie asupra locuinței în care ați locuit cu soțul dvs., în condițiile în care aceasta locuință face parte din succesiune. Dreptul acesta îl aveți pana la ieșirea din indiviziune, dar nu mai puțin de un an de la decesul soțului.
Beneficiați de acest drept, pe lângă cota succesorala care va revine din moștenire, cu precizarea ca dreptul de abitaţie încetează dacă, înainte de executarea ieşirii din indiviziune, va veți recasatori.
Totuși, oricare dintre moștenitorii soțului dvs. poate sa ceara fie restrângerea dreptului de abitație, dacă locuința nu va este necesară în întregime, fie schimbarea obiectului abitației, dacă va pune la dispoziția o altă locuință corespunzătoare.
Pana la urma va era sot sau concubin? a murit sau nu ? fiti ceva mai explicita. Daca va era concubin si deja a decedat, doar copiii il mostenesc, va trebui sa va mutati, nu aveti drepturi.
Va multumesc pt raspunsuri! Nu am fost casatoriti decat in fata lui Dumnezeu nu la primarie. El avea 83 ani si eu 80 in prezent. Sa inteleg ca au dreptul copiii sa ma evacueze?!
Ajutor!!
ContSters47131
Buna ziua.Va rog din suflet sa ma ajutati.Sunt disperata.Tatal mau este f.grav bolnav(cancer cu metastaze)Traieste in concubinaj cu o persoana de 19 ani care ... (vezi toată discuția)