avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie totala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie totala

Buna seara. Soțul meu a plecat de acasă pe data de 16 Noiembrie 2019 , iar pana in momentul de fata nu și- a căutat fata deloc ( i a trimis fetei de crăciun și de ziua ei jucării și bani). Întrebarea mea este dacă pot obține custodia totala a fetei in condițiile in care el de la plecarea s a din domiciliul conjugal nu a mai căutat fata. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:50, 30 Mai 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara,

Ca regula, autoritatea părintească este exercitata în comun de către ambii părinți, însă, cu titlu excepțional, instanta poate admite ca autoritatea părintească sa fie exercitata de către unul din parinti, dacă acest lucru este în interesul copilului.
Pentru celalalt părinte se poate stabili un program de vizitare a minorului.
Puteți dovedi ca este interesul copilului dvs ca autoritatea sa fie exercitata doar de catre mama, cu atât mai mult cu cât se poate dovedi lipsa de interes a tatălui.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu obtineti custodie exclusiva asa.
Mergeti la avocat ca sa vedeti daca se pot gasi variante utile.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

De regula, autoritate parinteasca este comuna.

Dezinteresul , in procesul de crestere si educare, trebuie sa se mentina pe o perioada considerabila.

Pentru a obtine autoritate exclusiva, instanta poate retine anume motive din care deriva o conduita de risc fata de minor.(consumul de droguri, alcoolism, boala psihica, executarea unor pedepse privative de libertate, condamarile privind faptele de violente, faptele cu privire la viata sexuala ).

Din expunerea dumneavoastra, nu identific motivele intemeiate care ar duce la concluzia ca instanta de judecata poate dispune autoritate exclusiva.

Orice masura referitoare la minor este luata in acord cu principiul preeminentei interesului superior al acestuia.

O zi frumoasa,

av.Stoica Ioana
Șansele dvs sunt infime ca sa nu spun chiar 0 ,motivul invocat nu duce la obținerea autorității exclusive.Exista 100 de justificari/aparari cate pot sa fie opuse argumentelor dvs.Daca se finaliza acțiunea nu plătea pensie de întreținere o lungă perioadă de timp,nu respecta programul de vizita,se înstrăina total față de copii se putea face o discuție,..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conteaza foarte mult si la ce judecatorie se judeca si care este judecatorul desemnat sa judece.
Si acesta este un factor foarte important deoarece exista anumite diferentieri intre instante, care chiar daca nu sunt foarte mari un mic detaliu poate face diferenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Controverse excludere de la exercitarea autoritatii parintesti cezarad cezarad Va prezint o speta: o mama care are un copil cu un tip cu care nu a fost casatorita niciodata, nu poate iesi cu copilul din tara intrucat i se cere de catre ... (vezi toată discuția)
Neimplicare din partea tatălui - pot cere custodie exclusivă? CarmenBugeac CarmenBugeac Daca am o hotarare judecatoaresca in vare tatal a cerut program de vizita dar nu a venit nicodata de can am nascut chiar si dupa ce instanta ne dat custodie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,ești cu fostul meu concubin am căzut de comun acord ... Andreea1816 Andreea1816 Buna ziua,ești cu fostul meu concubin am căzut de comun acord sa îmi predea custodia ei,oare voi putea pleca cu fiica mea fara acordul lui? Mulțumesc (vezi toată discuția)