avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dovezi facebook
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dovezi facebook

Buna ziua. Daca vreau sa reclam o persoana care m-a santajat, hartuit si m-a amenintat ca le arata prietenilor mei, poze compromitatoare cu mine, pot sa o fac cu SS ( screenshot-urile din conversatia noastra de pe facebook). Am facut prostia sa sterg conversatia cu el, dar inainte de asta am facut ScreenShot la mesajele lui cand ma ameninta si santaja. Conversatia nu o mai am, doar screenshoturile.

Dupa o discutie cu el, nu vrea sa recunoasca nimic, sa se dea de gol. eu conversatia n-o mai am, probabil nici el. Ce pot face in cazul asta? Pot sa dovedesc ca m-a santajat cu pozele pe care le am?
Alte persoane mi-au spus ca nu are rost, deoarece oricine poate edita o poza sa para ca mesajele au fost trimise de catre mine, sau ca am vrut eu de fapt sa i fac rau. Deci lipsa conversatiei de pe messenger inseamna ca nu am nici o dovada?

PS: Un prieten mi-a aratat in 10 minute, cum poate sa faca o poza fake in care sa-mi apara numele, poza...etc de pe messenger cu niste mesaje amenintatoare la adresa cuiva ( cineva fictiv) pentru a ma convinge ca dovezile pe care le am nu sunt indeajuns, deoarece nu mai am conversatia, iar suspectul ar putea spune oricand ca-l acuz de ceva ce nu este adevarat, si sa ma acuze de calomnie si defaimare.
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 29 Mai 2020
Radu123x, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristian Costin Miloș , Avocat 17:27, 4 Iunie 2020
Mergeti la politie si faceti plangere penala. Captura de ecran este un inceput. Conversatia se poate recupera. Se pot administra si alte probe ca sa dovediti plangerea.
Angajati un avocat, o sa va fie mult mai usor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Santaj cu mesaje carina.maria carina.maria Buna seara. Recent am oferit o informatie intima unei persoane necunoscute, iar aceasta a inceput sa ma ameninte ca va posta informatia pe conturi de ... (vezi toată discuția)
Hartuire andreix19 andreix19 Buna ziua, De la un timp am inceput sa ma simt hartuita. Cu 5 luni in urma m-am despartit de fostul prieten si de atunci a inceput calvarul (el are 21 de ... (vezi toată discuția)
Amenintare cu publicare online a unei discutii private cu poze si date de identificare Anon83 Anon83 Buna ziua, Amenintarea cu difuzarea in public a unei conversatii private cu poze, nume etc... poate fi actionata in instanta? Screenshot-urile sunt de pe o ... (vezi toată discuția)