avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Erbicidare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Erbicidare

Buna ziua,
Am o problema si nu mai stiu la cine sa ma adresez. Vecinul meu mi-a erbicidat o portiune de circa 20 cm de-a lungul gradinii. Este al doilea an cand face acest lucru. In gradina am pomi fructiferi si a ars toata iarba de langa gard. Am scris la primarie, la direction agricola la politie. Toti spun ca nu este grav ca nu am pierderi. problema este ca el nu anunta cand face asta si eu consum frustele cazute pe jos si iarba. inteleg ca nu am mare paguba dar el poate erbicida la mine? Cine poate da amenda pentru acest lucru? Chiar suntem in tara de banane!

Care din institutiile astea trebuia sa ia masuri? Ce pot face daca toate autoritatile responsabile se spala pe maini?

Multumesc,
Gabriel
Ultima modificare: Vineri, 29 Mai 2020
gabriel298, utilizator
Cel mai recent răspuns: gabriel298 , utilizator 17:04, 2 Iunie 2020
DJSP, DJSV, Agentia teritoriala de mediu si primaria ar putea efectua cercetari si da sanctiuni. Se are in vedere un posibil pericol pentru sanatatea oamenilor si/ sau a animalelor, pasarilor, albinelor (dupa caz), poluarea mediului, etc.
Sesizati in scris cu nr. de inregistrare/ data. Daca nu primiti raspuns scris de la instituia statului cu masurile dispuse in termen de 30 de zile de la inregistrarea sesizarii (vezi OG nr. 27/ 2002) puteti deschide actiune in instanta de contencios administrativ (vezi Legea nr. 554/ 2004).
Multumesc pentru raspuns,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Erbicidare in gradina vecina Iosif K Iosif K Buna ziua! Asi dori sa intreb ca exista o reglementare exacta prin care se prevede o distanta bine determinata de vecinii de gradina, la care se poate aplica ... (vezi toată discuția)
Folosirea erbicidului in spatiu public danielmitre danielmitre Buna seara, Locuiesc intr-o comuna si astazi primaria a scos o echipa pe teren sa imprastie erbicid Total in comuna. Mentionez ca a fost folosit erbicid chiar ... (vezi toată discuția)
Buna seara.un vecin din bloc aruncă mereu gunoaie,resturi alimentare,apa ... Mamaia645 Mamaia645 Buna seara.Un vecin din bloc aruncă mereu gunoaie,resturi alimentare,apa in care spala vasele pe fereastra,pe spatiul verde amenajat in fata ... (vezi toată discuția)