avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Tutun vrac
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Tutun vrac

Buna seara!
In decursul anului 2019 am cumpărat de pe olx.ro 3 kg de tutun vrac pentru mine si sotie, mentionez ca de fiecare data am comandat 1kg/ comandă.
Saptamana aceasta, mai exact pe 28.05.2020 am primit o citatie de la Politie, in care sunt citat ca martor cf. art.452 al 1 lit h din legea 227/2015.
Intrebarea este de ce?
La ce sa ma astept?
Am tot citit ca, cumparatorul suporta acciza, pai eu doar l-am cumpărat nu l-am produs si comercializat? Ce raspundere are cumparatorul?
Va rog un raspuns!
O seara buna!
Cel mai recent răspuns: MarioRobert , utilizator 19:35, 18 Ianuarie 2024
Bună ziua.
Acesta este conținutul articolului în baza căruia se desfășoară cercetări:

Constituie infracțiuni următoarele fapte: deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, 400 țigări de foi de 3 grame, 200 țigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere și vinuri, peste 300 litri;

Am evidențiat în text ceea ce vă poate afecta situația juridică. Dacă ați deținut la un moment dat mai mult de 1 kg tutun vrac nemarcat, vă încadrați în prevederile legale arătate mai sus.

Cu respect,

Av. Mihai Gaita
"Dacă ați deținut la un moment dat mai mult de 1 kg tutun vrac nemarcat, vă încadrați în prevederile legale arătate mai sus."
Nu inteleg!
Am facut 3 comenzi pentru mine si sotie de cate 1 kg tutun la intervale de cateva luni!
Niciodata n-am detinut mai mult de 1 kg in acelasi timp.
Constituie infracțiune?
Va multumesc pentru promptitudine!
Am cumparat si eu Tutun vrac la Galeata si Punga de pe site-ul asta [ link extern ] /.
Am 1kg dar il arunc, nu stiam ca nu am voie
Pot patii ceva??? Nu am citit nicaieri ca nu am voie sa cumpar tutun vrac la galeata
Eu am cumparat Tutun firicel la Galeata si Punga de pe:
[ link extern ] /
sunt multumit si nu am avut probleme momentan cu legea... sper ca nu o sa am
salut, eu sunt multumit de pe siteul asta: [ link extern ] /
Comand Tutun la Galeata si Punga de vreo 3 ani de la ei.

Dar daca vine politia la mine pot pati ceva ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare tutun vrac- care este pedeapsa prevazuta de lege? ini2015 ini2015 buna ziua am si eu o mica problema... am fost prins in timp ce incercam sa vand un kg de tutun vrac, imi poate spune cineva care sunt pedepsele pentru astfel ... (vezi toată discuția)
Este legal sa detii 1 kg de tutun fermentat in afara antrepozitului fiscal ? IonescuTiberiu IonescuTiberiu Buna ziua, Va deranjez cu o intrebare : daca cumpar de pe net de la diversi producatori persoane fizice, [b]1 kg de tutun pe luna, este legal ? Ma refer la ... (vezi toată discuția)
Va rog un raspuns ca nu stiu - achizitie tutun vrac folosinta proprie mita2014 mita2014 Va rog frumos spuneti-mi si mie daca eu ca persoana fizica, cumpar tutun vrac 1kg sau 2kg de pe intenet, pentru folosinta proprie. Ce pot sa patesc? eu ca ... (vezi toată discuția)