avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Recuperare avans platit inainte de pandemie pentru ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Recuperare avans platit inainte de pandemie pentru sejur Tunisia

Buna ziua,

In februarie am contractat un sejur in Tunisia pentru perioada `1-8 iulie, si am platit avans 10%.
Am primit notificare de la agentie ca daca nu platesc diferenta pierd avansul.Pentru ei contractul e valabil, desi nu e realista cererea de a plati, pentru ca nu se poate calatori in Tunisia si nici nu exista date oficiale, vreo speranta ca se va putea face asta in iulie.Tactica agentiei e sa incaseze integral banii iar daca nu vom putea calatori, sa ne dea voucher valabil pana in 2021.
Le-am explicat ca nu ma intereseaza sa investesc in vacanta pentru anul urmator, ci ca doresc sa plec in perioada programata.
Raspunsurile lor sunt aceleasi sabloane, refuza sa imi restituie avansul sub forma de voucher, pentru a-l folosi pentru o vacanta in Grecia, de exemplu. Am fost chiar la agentie, iar interactiunea cu reprezentantii a fost dezamagitoare, aceleasi raspunsuri-sablon.
Am facut reclamatie la OPC, ce pot sa fac pentru a-mi recupera banii?

Alte discuții în legătură

Sejur contractat inainte de situatja de criză florin.savin1 florin.savin1 Am contractat un sejur in altă țară din uE în luna februarie pentru care am plătit 20% din valoarea totală a sejurului care urma să fie în perioada ... (vezi toată discuția)
Ordonanţa nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de călătorie mai este in vigoare? Dia03 Dia03 Buna ziua, Am rezervat o vacanta in Tunisia, Sousse inainte de a se declansa starea de urgenta. Daca continui sa o platesc si nu voi putea merge in ... (vezi toată discuția)